.

Nieuws in Wassenaar

Zaterdag begint de Fairtrade Week

Dit bericht werd geplaatst op .

De Wassenaarse Krant heeft in editie 547 het volgende artikeltje geplaatst

Het is Fairtradeweek van 24 oktober tot 2 november, van zaterdag tot zaterdag! In Wassenaar hebben we een aantal restaurants en winkels bereid gevonden de Fairtrade gedachte in deze week extra aandacht te geven. Taart van Aalt maakt fairtrade bananenmuffins en schenkt fairtrade koffie. De Broodjes Bar heeft ook eerlijk lekkers bij de eerlijke koffie. Pops schenkt fairtrade koffie èn thee, net als het Regthuys en Broeders. SooFrench pakt uit met eerlijke 'cafés Richard', cacaotines en raffiamandjes uit Madagascar. Bij Lien is de 'chef's special' in deze week fairtrade. Naar de Boeketterie gaat u natuurlijk voor fairtrade rozen. Bij AH kunt u een presentatie vinden van de fairtradeproducten die daar te koop zijn. De Wereldwinkel heeft een tafel met leuke aanbiedingen. En in de Wassenaarse Bibliotheek tot slot kunt u bij een kopje fairtrade thee meer informatie vinden over eerlijke handel.

Zaterdag begint de Fairtrade Week

Dit bericht werd geplaatst op .

Fairtrade Week 2015 in Wassenaar. Artikel uit de Wassenaarse Krant editie 547

Sinds 25 mei 2013 is Wassenaar Fairtrade Gemeente. In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.
Dit voorjaar is er een nieuwe werkgroep aangetreden met als doel Wassenaar de titel Fairtrade Gemeente te laten behouden. Om voor verlenging in aanmerking te komen dient Wassenaar in december 2016 aan een aantal criteria te voldoen. Ons speerpunt voor dit jaar is om Wassenaarse scholen en kerken te ondersteunen in het verkrijgen van de titel Fairtrade School en Fairtrade Kerk. Volgend jaar zullen we ons meer richten we op bedrijven en winkels: wie zijn nog fairtrade en wie zijn de nieuwkomers. Bedrijven, horecagelegenheden, winkels en organisaties kunnen hier zelf ook actief in zijn door zich aan te melden op www.fairtradegemeenten.nl of direct contact op te nemen met de werkgroep via bskortbeek@gmail.com. Laten we met elkaar heel Nederland Fairtrade maken!

Fairtrade Menu

Dit bericht werd geplaatst op .

De werkgroep Fairtradegemeente Wassenaar organiseert een Faitrade menu tijdens Fairtrade week in oktober 2015.

Tijdens de Fairtrade week van 24 oktober t/m 1 november 2015 zullen we in samenwerking met een aantal restaurants het Fairtrade menu introduceren en promoten.
Nadere informatie volgt in september.

.