.

Veenendaal

Op 7 april 2016 is de titel Fairtrade gemeente tijdens een druk bezochte bijeenkomst uitgereikt aan wethouder Kundic van de gemeente Veenendaal. Tijdens de uitreiking vertelden vertegenwoordigers uit de categorie├źn retail, horeca, bedrijven en organisaties over hun ervaringen om Fairtrade producten in te kopen en te gebruiken.

Door omstandigheden is de Lokale Werkgroep Fairtrade Veenendaal medio 2016 'on hold' gezet. In 2017 is een doorstart gemaakt met een 'vernieuwde' werkgroep en het gebruik van andere kantoorruimte.

Mede door de Lokale Werkgroep is in mei 2017 de Wereldwinkel Veenendaal als 'merknaam' onder aansturing van de stichting Veenendaal4Fair doorgezet. De lokale Vereniging Wereldwinkel Veenendaal is inmiddels opgeheven.

Bij brief van 6 juli 2017 heeft het gemeentebestuur van Veenendaal de opdracht aan de Lokale Werkgroep Fairtrade Veenendaal verstrekt om te zorgen voor het behouden van de titel 'Fairtrade gemeente' voor de gemeente Veenendaal door het voldoen aan de landelijk gestelde (6) criteria.

Neem contact op
.