.

Nieuws in Utrechtse Heuvelrug

Jaarverslag 2014 Fairtrade Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Dit bericht werd geplaatst op .

Dit is het jaarverslag van de Stichting Fairtrade Gemeente Utrechse Heuvelrug 2014

Bij het aanvragen van de titel voor 2015 past het publiceren van het jaarverslag van de Stichting over 2014.

Lezing over Fairtrade en Fairfinance

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 20 januari organiseert Fairtrade gemeente Utrechtse Heuvelrug voor haar deelnemers een lezing door mr. Gert van Maanen, één van de oprichters van Oikocredit. Fairtrade (waaronder bijvoorbeeld Max Havelaar) helpt boeren een betere plek te verwerven in de handelsketen. Oikocredit is een internationale coöperatie, gevestigd in Nederland sinds 1975 en verstrekt (micro)krediet aan mensen aan de onderkant van de samenleving in ontwikkelingslanden.
Wat beide organisaties bindt is hun geloof dat er geen beter medicijn is tegen armoede dan het vermogen om in het eigen inkomen te voorzien.

Mr. Gert van Maanen brengt in deze boeiende en inspirerende lezing de logische verbinding aan tussen hulp vanuit de fairtrade gedachte en financiële hulp en op welke manier deze twee elkaar kunnen versterken.

Oikocredit bereikt via haar partners een kleine 28 miljoen mensen in zo’n 63 ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Voor haar investeringen werken ze per land samen met verschillende lokale en regionale partnerorganisaties. Daarnaast financieren ze ook rechtstreeks fair trade coöperaties en investeren ze in bedrijven die impact hebben op mensen met lage inkomens.

Datum: 20 januari 2015
Locatie: Gemeentehuis in Doorn
Aanvang: 20.00 uur

.