.

Nieuws in Smallingerland

Lancering Eerlijk Winkelen Route Drachten

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 14 juni 2019 is de Eerlijk Winkelen Route Drachten officieel van start gegaan.

Ook Drachten doet mee aan de Eerlijk Winkelen Route. De route is van start gegaan met 11 centrum deelnemers, 1 online winkel en 2 deelnemers buiten het winkelcentrum. De werkgroep Fairtrade Smallingerland is trots op het duurzame en eerlijke aanbod in de gemeente Smallingerland en hoopt dat nog veel meer verantwoorde ondernemers mee gaan doen.

Vooraankondiging lancering Eerlijk Winkelen Route

Dit bericht werd geplaatst op .

Vooraankondiging lancering Eerlijk Winkelen Route

Vooraankondiging lancering Eerlijk Winkelen Route in de Breeduit en op de website DWJM.nl

Nieuwsbericht landelijke Fairtrade week

Dit bericht werd geplaatst op .

In de plaatselijke krant de Breeduit hebben wij een nieuwsbericht geplaatst over de landelijke Fairtrade week en de stand van zaken m.b.t. onze gemeente

In de plaatselijke krant de Breeduit hebben wij een nieuwsbericht geplaatst over de landelijke Fairtrade week en de stand van zaken m.b.t. onze gemeente

Certificering theatercafé Hopper in Drachten

Dit bericht werd geplaatst op .

Certificering theatercafé Hopper in Drachten

Op de facebookpagina van Werkgroep Fairtrade Smallingerland en in de Breeduit wordt de certificering genoemd.

Giftshop De Steech in Drachten is nog steeds goed bezig.

Dit bericht werd geplaatst op .

Giftshop De Steech in Drachten is nog steeds goed bezig.

Giftshop De Steech heeft een inkoopbeleid waarbij altijd de eerlijke productie van het product wordt onderzocht. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit de eigenaren, twee zussen, in het DNA. Daarom hebben de zussen Nicolai het hercertificaat uit handen van wethouder De Ruiter mogen ontvangen. hierover is op de facebookpagina van Fairtrade gemeenten een artikel geplaatst.

Gratis voorstelling over Fairtrade chocolade bij Paviljoen De Leyen

Dit bericht werd geplaatst op .

Op zaterdag 3 februari 2018 zijn kinderen uit groep 6,7 en 8 van de basisschool en hun ouders van harte welkom bij de interactieve voorstelling 'Chocoholic' van Theater Smoar. Juul, de hoofdrolspeelster, is zo verslaafd aan chocolade dat ze er zelfs haar tanden mee poetst. Wanneer ze via het nieuws hoort dat de chocolade in de wereld opraakt komt ze in actie. Samen met Juul beleven de kinderen grappige en fantasierijke avonturen tijdens de chocoladereddingsactie. Daarbij leren ze over eerlijke handel (Fairtrade) en over gezonde voeding (Jongeren Op Gezond Gewicht). De voorstelling is gratis, inclusief een welkomstdrankje. Het begint om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) in Paviljoen de Leyen, Bildreed 3 in Rottevalle.

Op zaterdag 3 februari 2018 zijn kinderen uit groep 6,7 en 8 van de basisschool en hun ouders van harte welkom bij de interactieve voorstelling 'Chocoholic' van Theater Smoar. Juul, de hoofdrolspeelster, is zo verslaafd aan chocolade dat ze er zelfs haar tanden mee poetst. Wanneer ze via het nieuws hoort dat de chocolade in de wereld opraakt komt ze in actie. Samen met Juul beleven de kinderen grappige en fantasierijke avonturen tijdens de chocoladereddingsactie. Daarbij leren ze over eerlijke handel (Fairtrade) en over gezonde voeding (Jongeren Op Gezond Gewicht). De voorstelling is gratis, inclusief een welkomstdrankje. Het begint om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) in Paviljoen de Leyen, Bildreed 3 in Rottevalle. Na afloop is er een gezellige nazit van 17.00 tot 18.00 uur. Opgeven kan tot 29 januari 2018 via info@deleyen.nl of telefonisch via 0512-341120.

Bij Paviljoen de Leyen werken ze met (h)eerlijke producten uit de regio in combinatie met Fairtrade producten. Dat je als ondernemer en consument bewuste productkeuzes kunt maken willen ze graag uitdragen in de regio. Dit doen ze door bijvoorbeeld de voorstelling 'Chocoholic' over eerlijke producten en gezonde voeding op hun locatie mogelijk te maken in samenwerking met Fairtrade Gemeente Smallingerland die een financiële bijdrage verstrekt.

Smallingerland ontvangt in juni de titel!

Dit bericht werd geplaatst op .

In juli 2012 sprak onze gemeenteraad uit Fair Trade Gemeente te willen worden. Tussen toen en nu is heel wat werk verzet, en onlangs hebben we van het landelijk campagne team het goede nieuws ontvangen dat we voldoen aan alle criteria! We kunnen vanaf nu dus de titel Fair Trade gemeente voeren.

De officiële overhandiging van de Fairtrade titel, vindt plaats op zaterdagmiddag 27 juni tijdens Simmerdeis. Daarvoor nodigen we u nog uit, maar dan kunt u er al vast rekening mee houden.

Bovendien willen we een markt met Fair Trade producten op het festival terrein organiseren. Als u daar interesse voor heeft kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar
(a.scheffer@smallingerland.nl). Hij bespreekt dan met u de mogelijkheden die middag.

Gemeente Smallingerland bijna klaar voor de titel!

Dit bericht werd geplaatst op .

Gemeente Smallingerland is goed op weg om fairtrade gemeente te worden. Steeds meer bedrijven in onze gemeente melden zich aan!

Op 4 september 2012 heeft de gemeente Smallingerland uitgesproken zo snel mogelijk Fairtrade gemeente te willen worden. Fairtrade gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners én de gemeente ac tief eerlijke handel (oftewel fair trade) stimuler en.
Eerlijke handel betekent o.a. dat boeren een goede prijs k rijgen voor hun producten. Door eerlijke handel te bedrijven zijn steeds meer boeren in ontwikkelingslanden in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren. Alleen dan kunnen ze bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, familie en omgeving.

Gemeente Smallingerland hoopt nog in 2014 fairtradegemeente te worden!

.