.

Ridderkerk


Ridderkerk blijft Fairtrade gemeente
In 2016 kreeg Ridderkerk de eervolle titel Fairtrade gemeente. Regelmatig toetst een landelijke jury of de titel nog terecht is. De jury vindt dat Ridderkerk voldoet aan alle criteria. Daarmee blijft onze gemeente de komende twee jaar Fairtrade gemeente.

De werkgroep Fairtrade blijft zich inzetten om de titel te verdedigen. Daarvoor promoot zij onder andere fairtrade producten. In mei is er zelfs een fairtrade week. Op de website www.fairtradegemeenten.nl ziet u waar deze producten in Ridderkerk te koop zijn.

Door fairtrade producten te kopen, kunnen boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden investeren in een duurzame toekomst voor hun bedrijf, kinderen en de gezondheidszorg.

Steeds meer bedrijven en organisaties, horeca, scholen, supermarkten , bibliothekenn,sportverenigingen en kerken in Ridderkerk gebruiken of verkopen fairtrade producten. Ook vrijwilligers en inwoners zijn al heel actief. De werkgroep spant zich ook dit jaar weer in om deelnemers te werven.

Wilt u zich als deelnemer aanmelden of heeft u goede ideeën? Vul dan het formulier in op www.fairtradegemeenten.nl (zoek op Ridderkerk).Eerlijke handel
Nog steeds leven er op de wereld ruim een miljard mensen in extreme armoede. Meer dan 60% van alle werkenden in ontwikkelingslanden leeft op of onder de armoedegrens. Fairtrade streeft naar eerlijke handel, waarbij lokale boeren en producenten in staat zijn om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren.

Neem contact op
.