.

Oss

Na 4! herindelingen, bestaat de gemeente Oss uit 21 dorpen en 2 stadjes en is het aantal inwoners gestegen tot 90343 inwoners. De stad Oss heeft ongeveer 58.000 inwoners.
Door de verdeling van het aantal inwoners over een mooi (landelijk)gebied zo groot als de stad Parijs, is Oss alleen qua inwoneraantal een 'grote stad'. Aan alle criteria voldoen, lukt dan soms niet. Oss heeft bv. geen 2 Wereldwinkels. We hebben hard gewerkt. De horeca is een categorie waar we de komende tijd mee aan de slag gaan! Gelukkig hebben we op andere vlakken wel veel Fairtrade in onze gemeente kunnen spotten! Onze burgemeester, Mevr. Wobine Buijs- Glaudemans in de eerste plaats! Ze bezocht een fairtrade familiebedrijf in keramiek tijdens de handelsmissie in 2014 naar Vietnam en zij is zeer betrokken geraakt! Ze is sinds kort onze ‘portefeuillehouder’. Daar zijn we blij mee en trots op!
De Fairtrade kerk, de Titus Brandsma Parochie, is een fijne actieve groep. Daar worden we ook blij van.
En we zijn trots op het grote aantal bedrijven, groot en klein dat meedoet als ‘fairtrade gemeente titel ondersteuners’!
Een begin hebben we kunnen maken bij basisscholen. Er zijn gastlessen gegeven en er zijn een paar scholen die meer willen doen. Een VO school wil Fairtrade school worden.
Ook de samenwerking met onze buren, -op ons initiatief- de werkgroepen Fairtrade Gemeente Uden en -Bernheze tijdens de Maashorst Fair was inspirerend leuk en krijgt een vervolg. Mooie hoogtepunten voor dit jaar 2016! Ook is de herbevestiging van de titel voor 2019 weer binnen!

Neem contact op
.