.

Oegstgeest

Oegstgeest is een zelfstandige gemeente en een groene oase in de Leidse regio. In navolging van Delft, Gouda, Wassenaar, Teylingen, Noordwijk en Den Haag wil Oegstgeest de volgende Fairtrade Gemeente worden!
 
In Oegstgeest zetten inwoners zich al lang in voor eerlijkere handel en hiermee voor een betere wereld. Zo bestaat onze Wereldwinkel, gerund door vrijwilligers, al sinds 1971. Ook de gemeenteraad vindt het belangrijk dat we ons in Oegstgeest inzetten voor een eerlijke prijs op producten. Daarom heeft de gemeenteraad in 2016 een motie aangenomen om van Oegstgeest een Fairtrade Gemeente te maken.
 
Met de ‘Oegstgeest gaat Fairtrade’-campagne hoopt Oegstgeest bij te dragen aan duurzame armoedebestrijding. De gemeente en een werkgroep van vrijwilligers werken samen om eerlijke handel te bevorderen door het aanbod van fairtrade producten te verhogen, en bewustzijn en betrokkenheid te creëren.
 
In de in augustus 2019 opgerichte werkgroep zitten bevlogen ondernemers en organisaties, mensen met zeer uiteenlopende achtergronden. Er wordt gebrainstormd over een startevenement aan het eind van 2019.  In Oegstgeest willen we onder andere een debat over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen organiseren. We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk winkels en organisaties in Oegstgeest de fairtrade titel krijgen. Het streven is om in eind 2020 een aanvraag tot de titel Fairtrade gemeente te doen.

Neem contact op
.