.

Leeuwarden

De campagne om Leeuwarden Fairtrade gemeente te maken is in 2013 gestart. Het doel is om in 2017 de titel fairtrade gemeente voor Leeuwarden te behalen. In november 2015 heeft de raad positief geantwoord nav een motie en is de werkgroep voortvarend aan de slag gegaan om bedrijven, organisaties en anderen te betrekken in de campagne.

Leeuwarden-Friesland 2018 heeft de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018 gewonnen op basis van een zogeheten 'bidbook'. Het plan waarin onze ideeën zijn gepresenteerd. Het is ons contract met de inwoners van Leeuwarden en Friesland, de overheden en de Europese Commissie die de titel heeft toegekend. Het waarmaken van de ideeën uit het bidbook is voor iedereen een nieuwe reis. Dit aanvalsplan is daarom leidend voor wat wij doen en laten.

Leeuwarden heeft diverse musea waaronder het Keramiekmuseum Princessehof, het Fries Museum, het Natuurmuseum Fryslân zijn podium voor grote (inter)nationale tentoonstellingen.

Hofstad
Leeuwarden is een Hofstad. Veel monumenten herinneren nog aan die stadhouderlijke tijd, zoals het Stadhouderlijk hof, het paleis van Maria Louise van Hessen Kassel, de Prinsentuin en de Grote of St. Jacobijnerkerk.

Monumentenstad
Leeuwarden heeft een historisch centrum met veel monumenten. Vaar met een praam door de grachten van de historische binnenstad en bewonder Leeuwarden vanaf het water.

Waterstad
Leeuwarden is Capital of Watertechnology met de mooiste jachthaven van Nederland: de Prinsentuin

Neem contact op
.