.

IJsselstein

In september 2013 besluit een kleine groep burgers en ondernemers de krachten te bundelen en zich in te zetten om de titel Fair Trade Gemeente IJsselstein te verwerven. Dit wordt voornamelijk ingegeven door persoonlijke motieven en de betrokkenheid bij eerlijke handel. Na een intensieve periode heeft de werkgroep op 10 mei 2014, de World Fairtrade Day, de titelaanvraag symbolisch overhandigd door burgemeester P.C.van den Brink aan mevr. M. Pennarts, gedeputeerde in de provincie Utrecht. Dat gebeurde op feestelijke wijze met veel media aandacht in het historisch stadhuis van IJsselstein.

Binnen 8 maanden na de start van het burgerinitiatief kreeg IJsselstein eind juni toestemming zich Fairtrade gemeente te noemen. Op 29 september kreeg burgemeester Van den Brink van Max Havelaar directeur Peter D'Angremond het officiƫle bord, dat voortaan bij de toegangswegen naar de stad zal prijken.

Het eerste doel bereikt, maar zeker geen eindstation. Als Fairtrade gemeente de mooie taak om nog meer bedrijven, organisaties en inwoners te overtuigen van het belang van Fairtrade handel en zo boeren en ambachtslieden in de Derde wereld te helpen met een eerlijk inkomen en bij te dragen aan een menswaardig bestaan.
Om dit te bereiken heeft de werkgroep in 2015 en 2016 verschillende initiatieven ontplooit en heeft zij zich aangesloten bij activiteiten van andere Fairtrade werkgroepen in de omringende gemeenten om zo nog sterker op de voorgrond te kunnen treden. Ook heeft de IJsselsteinse werkgroep zich opgeworpen om de buurgemeente Montfoort op weg te helpen om de titel Fairtrade gemeente te behalen.

Neem contact op
.