.

Winkels & horeca in Hellendoorn

De werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn heeft via een zogenaamde nulmeting geïnventariseerd in welke mate de gemeente Hellendoorn al voldeed aan de gevraagde eisen voor het predicaat Fairtrade Gemeente,
Een voldoende aantal (6) supermarkten in Hellendoorn en Nijverdal kan ruimschoots Fairtrade producten aanbieden om aan de eisen te voldoen.
Zij ontvingen graag de ''Wij doen mee'' sticker!
De andere worden in de toekomst nog benaderd.
Er waren ook voldoende kleinere winkels en giftshops te vinden die fairtrade, maar ook duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.
De eerste uitreikingen van de sticker waren voor Renata Delicatessen en ''De Jongens'', die ook in de horeca fairtrade zijn.
Hotel '' De Uitkijk'' in Hellendoorn was het eerste restaurant dat voldeed, dus ook in de keuken wordt daar fairtrade gewerkt.

In de loop van 2017 en 2018 is het aantal winkels dat mee doet aan de campagne uitgebreid met o.a. boomkwekerij Zonnebeld en Dorcas.
De Chocolaterie ''Twente Decadente'' die is gehuisvest op Kronnenzommer, is een belangrijke gebruiker van Fairtrade gecertificeerde chocolade als grondstof voor haar producten, zowel in de winkel als in de horeca.

.