.

Eindhoven

De Werkgroep Fairtrade Gemeente Eindhoven streeft naar het aanbod van meer eerlijke producten in Eindhoven. In bedrijven. Op scholen. In de Horeca. In winkels. Op het stadhuis. Zo geven wij de makers van die producten, mensen in ontwikkelingslanden, een kans om voor zichzelf een betere toekomst op te bouwen.

Eindhoven is daarom bewust Fairtrade Gemeente. Dit is een eervolle titel die aangeeft dat de gemeente en de inwoners betrokken zijn bij fairtrade, van supermarkt tot restaurant. Van school tot sportkantine.

De Fairtrade Gemeente campagne maakt armoedebestrijding heel concreet. In de campagne worden burgers, gemeenten, winkels en bedrijven als het ware partner van kleine boeren en producenten uit ontwikkelingslanden: een partnerschap dat direct bijdraagt aan een rechtvaardige en duurzame wereld!

Eindhoven heeft eind 2011 de titel Fairtrade Gemeente behaald. Naast Fairtrade Gemeente is Eindhoven ook Global Goals Gemeente en maakt zich in deze hoedanigheid sterk om genoemde doelen in 2030 te behalen. Dit gebeurt onder andere via haar mondiaal en duurzaamheidbeleid. Het stimuleren van fairtrade raakt aan meerdere Global Goals zoals o.a. doel 1, doel 4, doel 8, doel 10 en doel 12.

Als Fairtrade Gemeente wil Eindhoven de consumptie én het aanbod van Fairtrade producten stimuleren om zo een grotere bijdrage te kunnen leveren aan armoedebestrijding en een duurzame toekomst voor iedereen. De afgelopen jaren heeft de werkgroep zich met name ingezet voor meer fairtrade producten bij grootverbruikers zoals grootschalige onderwijsinstellingen. Ook bekendheid onder het brede publiek blijft één van de zwaartepunten van de campagne in Eindhoven.

Neem contact op
.