.

Boxmeer

De gemeente Boxmeer is een plattelandsgemeente in het oosten van Noord-Brabant. De gemeente bestaat uit 11 kerkdorpen waarvan het dorp Boxmeer het middelpunt is.
Sinds 2014 is Boxmeer formeel een Fairtrade Gemeente en de gemeente draagt deze titel met trots en laat dit zoveel mogelijk zien.
Er is veel aandacht voor fairtrade bij winkels, horeca, bedrijven, scholen en organisaties in de gemeente Boxmeer. De werkgroep fairtrade heeft samen met wethouder al vele gemeentelijke fairtrade-erkenningen uitgereikt. Inmiddels zijn er twee scholen met de officiële titel ‘Fairtrade School’ hebben én er is een restaurant met dat de formele titel ‘Fairtrade Restaurant’. Zij voldoen aan zwaardere landelijke criteria voor deze titel.

De titel Fairtrade Gemeente is in 2014 bereikt, maar de leden van de Werkgroep Fairtrade zitten absoluut niet stil. Altijd blijven zij de fairtradegedachte uitdragen en zoveel mogelijk stimuleren, steeds op een creatieve manier.
Binnenkort start een nauwere samenwerking met de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer en er zijn al mooie gezamenlijke plannen voor het komende jaar. We zijn daar heel blij mee.

Neem contact op
.