.

Beekdaelen

Gemeente Beekdaelen is een groene gemeente met enthousiaste ondernemers, een bloeiend verenigingsleven en burgers die naar elkaar omkijken.

Sinds eind 2017 was in gemeente Nuth en gemeente Onderbanken een werkgroep actief om die gemeenten de fairtrade titel te bezorgen. De werkgroepen organiseerden activiteiten en benaderden bedrijven en organisaties. Het is in beide gemeenten helaas niet gelukt de titel te halen voor de fusie van Nuth en Onderbanken met Schinnen tot gemeente Beekdaelen per 1 januari 2019. De werkgroepen zijn toen samengevoegd en er is versterking gezocht vanuit Schinnen. De nieuwe werkgroep had als eerste doel om voor 1 januari 2020 de titel voor Beekdaelen aan te vragen.

De werkgroep wil samen met de gemeente een samenleving bevorderen waarin we op een duurzame, respectvolle manier omgaan met de wereld om ons heen. Dat doen we door laagdrempelige activiteiten te organiseren rondom eerlijke handel en duurzaamheid waar we burgers, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid met elkaar te verbinden. We hopen mensen bewust te maken van hun koopgedrag: is er misschien een fairtrade, een lokale en/of een biologische variant van wat je wil kopen?

Neem contact op
.