.

's-Gravenhage

Sinds 24 oktober 2015 mag Den Haag, Internationale stad van vrede en recht, zich ook Fairtrade Gemeente noemen.

Een team van enthousiaste vrijwilligers, de werkgroep Fairtrade Den Haag, zet zich in voor het behoud van de titel, met personele en financiële steun van de gemeente. De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld met de inkoop van fairtrade producten en heeft de titel “Fairtrade Gemeente” zichtbaar gemaakt op alle stadsdeelkantoren, stadsboerderijen en leslokalen in Den Haag.

In 2015 lag voornamelijk de nadruk op het spotten van fairtrade producten in de stad bij winkels, horeca, bedrijven, organisaties en instellingen. In 2016 heeft de werkgroep zich vooral gericht op het onder de aandacht brengen van fairtrade op evenementen en activiteiten in de stad, zoals onder andere de Haagse Energiebeurs, film- en debatfestival Movie that Matter en de Haagse Dag van de Aarde en de Sustainable Fashion Week. Ook is een loket van Duurzaam Den Haag in de Centrale Bibliotheek geopend met permanente aandacht voor Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente ben je niet voor het leven. De stad moet blijven investeren. De werkgroep Fairtrade Den Haag heeft in 2016 dan ook hard gewerkt om verlenging van de titel mogelijk te maken. En dit is gelukt! Den Haag mag ook in 2017 en 2018 de titel Fairtrade Gemeente dragen.

Onder de verschillende tabs op deze website kun je zien wat Den Haag op deze punten heeft gedaan en wat de stand van zaken is.

Wil jij meehelpen bij het vinden van bedrijven en organisaties die fairtrade gebruiken of ken je bedrijven of organisaties die Fairtrade producten verkopen resp. gebruiken? Of heb je leuke ideeën om fairtrade in Den Haag nog meer op de kaart te zetten? Laat het ons weten via fairtrade@duurzaamdenhaag.nl

Neem contact op
.