.

Gemeente Criterium 4: Bedrijven en organisaties

Icoon_4_BedrijvenLokale bedrijven en maatschappelijke organisaties kopen en gebruiken fairtrade producten.

Om te voldoen aan dit criterium schenken een bepaald aantal bedrijven en maatschappelijke organisaties fairtrade koffie en thee (eventueel te vervangen door fairtrade koffie en cacao). Hoe groter de gemeente, hoe meer bedrijven en organisaties er zijn die fairtrade producten kunnen gebruiken. Het vereiste aantal bedrijven en organisaties om de titel aan te kunnen vragen hangt daarom af van het inwonersaantal.

Naast koffie en thee kunnen bedrijven en organisaties andere eerlijke producten gebruiken. Willen bedrijven of organisaties nóg meer doen, bekijk of jullie samen een leuke actie of evenement kunnen opzetten. Scholen, kerken, hogescholen en universiteiten kunnen bovendien een eigen fairtrade titel behalen. Voor elk van deze organisaties bestaat een eigen handleiding die je kunt vinden onder Handig. Tips over het overtuigen van bedrijven zijn hier te vinden.

Indicatoren voor het behalen van dit criterium bedrijven en organisaties zijn:
  • Bedrijven en organisaties kopen en gebruiken fairtrade producten.
  • Bedrijven en organisaties gebruiken minimaal fairtrade koffie en thee (eventueel te vervangen door fairtrade koffie en cacao) en bij voorkeur ook andere producten.
  • Op hun website of via andere communicatiekanalen laten zij zien dat ze fairtrade producten gebruiken.
.