Voor winkels, bedrijven en organisaties

Fairtrade en duurzame ondernemers doen mee in onze campagne!

Sterker nog….zonder bedrijven, organisaties en winkels die de consument een bewuste keus laten maken zou er geen Fairtrade campagne zijn. We stimuleren alle partijen in de gemeente om Fairtrade assortiment te voeren. Dus ben jij een Fairtrade of duurzame ondernemer? Meld je aan bij jouw gemeente en zet met ons Fairtrade op de kaart.

Afbeelding voor Voor winkels, bedrijven en organisaties
Afbeelding voor Voor winkels, bedrijven en organisaties

Fairtrade en duurzame deelnemers

In een Fairtrade Gemeente verkopen plaatselijke winkels eerlijke producten. De horeca serveert en kookt met Fairtrade ingrediënten. Organisaties en bedrijven gebruiken Fairtrade producten. (Nog) geen Fairtrade assortiment en wil je toch meedoen in onze campagne? Geen probleem, ook biologisch, lokaal en vegan vinden wij belangrijk.

Maak wereldwijd impact met jouw bedrijf of winkel

Alleen samen maken we het verschil

Fairtrade is zichtbaar in winkels en horeca

In de winkels worden eerlijke en duurzame producten verkocht. De horeca serveert Fairtrade en kookt met eerlijke, biologische, lokale en vegan producten.

Organisaties en bedrijven

Organisaties en bedrijven kopen en gebruiken Fairtrade en duurzame producten in de kantine en op de bedrijfsvloer.

Eigen Fairtrade Titel behalen?

Wil je een stapje verder zetten en een eigen Fairtrade titel in de wacht slepen? Dat kan!
Foto van

Horeca

De horeca valt op te delen in cafés en restaurants. Denk aan producten: wijn, bier, koffie, thee, curry’s. Je tovert de lekkerste gerechten op tafel met chocolade, bananen, thee, rijst, noedels en noten.  Er is gelukkig volop keus bij de groothandels.

Waar te koop?

Winkels

Supermarkten, kledingwinkels, cadeauwinkels, Wereldwinkels, giftshops, tankstations, ijssalons.

Criterium 3 | Fairtrade en duurzame deelnemers
Foto van
Foto van

Bedrijven en organisaties

Het onderwijs (basis-, en voortgezet onderwijs, Hogescholen en Universiteiten, geloofsgemeenschappen, bibliotheken, club- en sportverenigingen, waterschappen, bioscopen, theaterzalen, zorg- en kinderboerderij, bedrijven en ZZPérs.

criterium

Jouw eigen Fairtrade Titel?

Dat kan!

Wil je een actieve bijdrage leveren aan een eerlijke wereld? Je kan ook voor jouw school, zowel voor het basis- als voortgezet onderwijs en voor jouw Hogeschool of Universiteit een eigen Fairtrade titel behalen. Hoe cool is dat? Maar ook voor jouw kerk, restaurant, ziekenhuis, club, vereniging, waterschap zijn criteria opgesteld. Lees snel verder!

Fairtrade Titels