Voor vrijwilligers

Iedereen in Nederland kan meedoen met de Fairtrade Gemeente campagne. Meedoen loont. Voor jezelf, voor jouw organisatie, voor jouw gemeente, maar vooral ook voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. 

Afbeelding voor Voor vrijwilligers
Afbeelding voor Voor vrijwilligers

Voor vrijwilligers

Samen sterker

Vind jij eerlijke handel belangrijk? Behaal dan samen met bedrijven, winkels, horeca, je gemeente en mensen in jouw omgeving de titel Fairtrade Gemeente.

Iedereen kan namelijk starten met de campagne om van zijn of haar gemeente een Fairtrade Gemeente te maken. Sluit je aan bij onze beweging en doe mee als vrijwilliger en maak samen met ons: Heel Nederland Fairtrade!

Foto van

Hoe kun je meedoen?

Doe mee als Fairtrade vrijwilliger!

Je doet al mee door zelf fairtrade producten te kopen en te gebruiken en anderen te inspireren. Daarnaast kun je lid worden van het kernteam in jouw gemeente die actief andere mensen en organisaties in de gemeente stimuleert om ook te kiezen voor Fairtrade.

Heb je zin om je bij ons aan te sluiten? Zo ja, kijk of jouw gemeente al Fairtrade is en meld je aan! 

Ik meld me aan als vrijwilliger

Maak ook jouw gemeente Fairtrade

Is jouw gemeente nog niet Fairtrade (genoeg)? Doe mee! Samen zorgen we voor meer eerlijke handel en betere levensomstandigheden van boeren en producenten. In de criteria is duidelijk te zien hoe we Fairtrade op de kaart zetten. Neem zelf een kijkje en help samen met anderen meer bewustwording rondom Eerlijke Handel te creëren. Samen staan we sterker!

Bekijk de Criteria
Foto van


Verhaal van Dini

“Het is bijzonder om mensen te inspireren op sociale media om meer Fairtrade producten te kopen en daarmee ook (h)eerlijke en duurzame recepten te koken. Daarnaast is het mooi om deel te zijn van een organisatie die zich bewust is van duurzame landbouw en de lokale boeren en producenten helpt hun levensomstandigheden te verbeteren” (Dini)

– Dini Wagner, content creator social media Fairtrade Gemeente Westland
Dini bezig met het creëren van een Facebook post

Word Fairtrade Fan

Instagram

Volg onze socials

Facebook