Voor provincies

De provincie spreekt zich uit vóór Fairtrade

Net als gemeenten kunnen provincies ook de titel Fairtrade bemachtigen. Net als de gemeenten moeten ook de provincies voldoen aan een aantal Fairtrade criteria voordat zij de Fairtrade titel mogen dragen.

Afbeelding voor Voor provincies
Afbeelding voor Voor provincies

Maak wereldwijd impact als provincie

Alleen samen maken we het verschil

Burgerbeweging

In een Fairtrade Provincie is een regionaal kernteam van vrijwilligers actief welke zich inzet om aandacht te vragen voor Eerlijke Handel.

Duurzaam inkoopbeleid

Fairtrade Provincies vervullen hun voorbeeldrol en nemen het voortouw in duurzaam en verantwoord inkopen met respect voor People, Planet & Profit.

Global Goals

De titel Fairtrade Provincie betekent dat de gemeenten in jouw provincie en de provincie concreet bijdraagt aan de invulling van de Global Goals, de VN-duurzaamheidsdoelstellingen.

Criteria Fairtrade Provincie

Aantal Fairtrade Gemeenten in de provincie

In de provincie is tenminste 60% van alle inwoners woonachtig in een Fairtrade Gemeente. Streven is dat 50% van het aantal gemeenten in de provincie deelneemt aan onze campagne.

Uitzonderingsregel criteria Fairtrade Provincie
Foto van

Criteria Fairtrade Provincie

Provinciaal kernteam

De provincie heeft een kernteam die de campagne in de eigen provincie trekt. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van het provinciebestuur, Fairtrade Gemeenten in de provincie en bedrijven en organisatie uit de provincie. Het kernteam zorgt voor media aandacht.

Aanmelden provincie
Foto van
Foto van

Criteria Fairtrade Provincie

Commitment provinciebestuur

Het provinciebestuur committeert zich aan de campagne Fairtrade Provincie. Het bestuur neemt dit op in hun beleid en de provincie koopt fairtrade in. Bij bedrijven en organisaties waar de provincie banden mee heeft stimuleert de provincie actief het gebruik van Fairtrade producten.

Criteria Fairtrade Provincie

“Wat Friesland (Fryslan) onderscheidt is dat de Fairtrade gedachte hier ook op lokale ondernemers van toepassing is. De campagne gaat hand in hand met steun aan ondernemers in de regio. Ons motto is dan ook ‘eerlijke handel, ver weg én dichtbij’.”

– Anoesjka Duinstra, voormalig projectleider bij Fairtrade Provincie “Fair Fryslân