.

Nieuws in Utrecht

Fairtrade Utrecht zamelt fairtrade producten voor Voedselbank in

Dit bericht werd geplaatst op .

In de Fairtrade Week gaan we armoede tegen, hier in Utrecht én in ontwikkelingslanden. Daar wonen de kleine boeren die ons voedsel maken zoals koffie, bananen, chocolade en kleding. Zij verdienen nauwelijks genoeg om rond te komen. Door fairtrade lukt dit wel.

Fairtrade Gemeente Utrecht zamelt van 5 t/m 13 mei fairtrade producten in voor de 500 Utrechtse gezinnen die elke week een voedselpakket via de Voedselbank krijgen. Ook zij verdienen te weinig om rond van te komen.

Meehelpen is simpel: koop een fairtrade product en doneer deze aan de Voedselbank Utrecht.

Hoe? Lever t/m zondag 13 mei je fairtrade product in bij deze supermarkten in Utrecht:

- Albert Heijn, Willem van Noortplein (6 mei team Fairtrade Utrecht aanwezig)
- Plus, Voorstraat (6 mei team Fairtrade Utrecht aanwezig)
- Albert Heijn XL, Roelantdreef Overvecht (13 mei team Fairtrade Utrecht aanwezig)

Ons doel is om 1000 fairtrade producten in te zamelen!

Fairtrade in het kort:
Als jij een fairtrade product koopt, kunnen boeren over de hele wereld dankzij jou werken aan de verbetering van hun situatie. Fairtrade boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun product zodat ze kunnen leven van hun werk. Ook werkt Fairtrade samen met boerenorganisaties aan betere arbeidsomstandigheden, onderwijs en gezondheidszorg.

Utrecht4GlobalGoals
Door een fairtrade product te kopen in de supermarkt, help je mee aan het behalen van de Global Goals: 17 werelddoelen die opgesteld zijn om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. 193 landen steunen en werken aan de Global Goals. Zowel hier in Utrecht, als dáár in ontwikkelingslanden maken we de wereld mooier, eerlijker, gezonder en schoner.

Utrecht viert verlenging titel op World Fairtrade Day

Dit bericht werd geplaatst op .

Utrecht heeft voor de vierde keer op rij de titel succesvol verlengd. Dit wordt gevierd op 10 mei World Fairtrade Day. Alle Utrechtse bedrijven, horeca, winkels en inwoners worden opgeroepen om een FairSelfie te posten met hun favoriete fairtrade product of winkel.

Fairtrade Utrecht is ook aanwezig bij de koffieproeverij op 2 Starbucks locaties in Utrecht.

Meer informatie over de #FairSelfie #Utrecht actie op: http://www.fairtradeutrecht.nl/2014/05/world-fairtrade-day/

Fair Fashion Event Kanaleneiland Utrecht

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 1 december vindt het Fair Fashion Event in Utrecht in de wijk Kanaleneiland plaats. Een vol programma met modeshows, muziek van DJ Nadia, Marokkaanse hapjes en een fair fashion markt. Je kan meedoen aan de battle van Stoere Vrouwen, nieuwe kleding scoren bij Little Green Dress en oude kleding op pimpen bij Ma-ke Atelier.

Ook aan de kids is gedacht. Zij kunnen spelen in het kinderhoekje en moeders kunnen kinderkleding scoren op de fashion markt. En wil je weten welke make-up en kleding jouw het beste staat? Loop dan langs de fashion styliste!

Kijk voor meer informatie op www.fairtradeutrecht.nl en om je aan te melden op www.facebook.com/Fashioneventkanaleneiland.

.