.

Bedrijven & Organisaties in Tilburg

In zomer en najaar van 2012 zijn ook de categorie├źn bedrijven en maatschappelijke organisaties herteld. Honderden Tilburgse organisaties zijn hiervoor telefonisch benaderd en dus ook ge├»nformeerd. De reacties zijn wisselend maar de werkgroep er heeft vertrouwen in dat de criteria zijn behaald.

In 2013 is er opnieuw een gerichte belronde gedaan en zijn zowel de bedrijven als de maatschappelijke organisaties aangevuld met een aantal 'nieuwkomers'.

In 2016 zijn alle bedrijven en maatschappelijke organisaties opnieuw benaderd om te informeren of zij nog steeds aan de criteria voldoen. Helaas was een aantal organisaties opgehouden te bestaan of overgestapt op andere niet faire producten. Het is de werkgroep toch gelukt deze te vervangen door andere bedrijven en organisaties die fairtrade producten gebruiken en het aantal zelfs te verhogen.

Sinds 2017 is er een ambassadeur vanuit het bedrijfsleven aangesloten bij de werkgroep, het gaat om een groot Tilburgs Wegenbouwbedrijf. Zij zijn een voorbeeld voor collega-bedrijven en dragen de fairtrade gedachten breed uit. Niet alleen naar andere bedrijven maar ook naar medewerkers en klanten.

In 2018 stapte de Tilburgse Welzijnsorganisatie ContourdeTwern over op Fairtrade koffie, thee, suikerzakjes en koekjes. Dat betekent niet alleen dat de honderden medewerkers nu eerlijke koffie drinken maar ook alle gebruikers van de wijkcentra dat doen. Dat gaat om honderduizenden kopjes koffie en thee per jaar!

.