.

Nieuws in Teylingen

Heel Teylingen bakt Fairtrade

Dit bericht werd geplaatst op .

De werkgroep Teylingen Faitrade organiseert weer een taartenbakwedstrijd,
3 november a.s. in de bibliotheek Sasasenheim

‘Heel Teylingen Bakt Fairtrade’

Geef iedereen een koekje van eigen deeg en doe mee aan de ‘Heel Teylingen Bakt Fairtrade’ wedstrijd. Iedereen, jong en oud, die lekkere en verrassende taarten kan bakken gemaakt met minimaal twee of méér Fairtrade ingrediënten, kan meedoen.

Zoet of hartig? Alles mag, als er maar minimaal twee Fairtrade ingrediënten zijn gebruikt. Meld je aan en ontvang het deelnemersreglement. Er zijn 2 leeftijdscategorieën: tot 20 jaar en vanaf 20 jaar.
Wat kun je winnen? Naast eeuwige roem (in Teylingen) krijgen de winnaars een Fairtrade foodmand.
Feestelijke beoordeling door jury, bekendmaking van de winnaars en prijsuitreiking:

Datum, tijd Zaterdag 3 november van 13.15 -14.30 uur
Locatie bibliotheek Sassenheim, Kerklaan 42
Juryleden - Rob ten Boden wethouder Teylingen
- Marjolein de Vlaam kookboekenschrijfster
- Cain Slobbe rapper en DJ

Aanmelden Uiterlijk 28 oktober bij info@teylingenfairtrade.nl.
Uitgebreide informatie: zie www.teylingenfairtrade.nl.

Deze actie is een samenwerking tussen werkgroep Teylingen Fairtrade en wereldwinkel Sassenheim
ie bijlage

Dekker Warmond doet ook mee!

Dit bericht werd geplaatst op .

Dekker Warmond Sport en Party is ook deelnemer Teylingen Fairtrade gemeente geworden. ”Van harte welkom als deelnemer”, zo zei Marjolein, ambassadeur van Teylingen fairtrade . “Met jullie als “grote vis” wordt een flinke bijdrage geleverd aan het fairtrade doel".

Ook Dekker Warmond deelnemer Teylingen Fairtrade gemeente
Trots liet Thijs Geerlings, operationeel manager van Dekker Warmond Sport en Party, enige tijd geleden, in de zitruimte bij het nieuwe Lucky´s Bowling de nieuwe bowlingbaan in aanbouw, een groot pak fairtrade gecertificeerde koffie zien. “Wij gaan ook mee doen” wilde Thijs daarmee maar zeggen. Daarnaast zijn de gebruikte rietsuiker, de chocola voor in de menu’s, de bananen en verschillende specerijen in de restaurants en bars van Dekker Warmond fairtrade. Nu dat sinds kort ook geldt voor de thee voldoet het bedrijf ruim aan de voorwaarden van Teylingen Fairtrade gemeente.
Restaurants kunnen deelnemer zijn als minimaal twee dranken en minimaal twee verschillende fairtrade producten voor in gerechten of bijvoorbeeld fairtrade rietsuiker en chocolaatjes bij de koffie worden geserveerd. Dekker Warmond heeft op zijn website vermeld dat fairtrade producten worden geserveerd en het is ook op de menukaart aangegeven.
Marjolein de Vlaam, ambassadeur van Teylingen Fairtrade, feliciteerde directeur Eric Bosma en Thijs Geerlings met het deelnemer worden en overhandigde hen een plaquette ter aandenken. ”Van harte welkom als deelnemer”, zo zei Marjolein. “Met jullie als “grote vis” wordt een flinke bijdrage geleverd aan het fairtrade doel. Want daar gaat het Fairtrade Teylingen om: als je producten uit ontwikkelingslanden koopt of verkoopt zoals koffie, thee, bananen, chocolade enzovoort, kies dan voor producten met een fairtrade certificaat. Dan zijn de boeren en arbeiders in die ontwikkelingslanden verzekerd van goede arbeidsomstandigheden en verdienen zij een redelijk inkomen”.
Artikel Nieuwsblad Teylingen 27 juni 2018

Tetlingen blijft Fairtrade gemeente

Dit bericht werd geplaatst op .

Teylingen verlengt titel

Zie tekst artikel

Ladies Circle Voorhout doet ook mee!

Dit bericht werd geplaatst op .

Ladies’ Circle Voorhout, de serviceclub voor vrouwen uit Teylingen tot en met 45 jaar die zich inzet voor ondersteuning van goede doelen, doet ook mee met Fairtrade gemeente! Tijdens hun bijeenkomsten drinken zie nu Fairtrade koffie en thee. En in de contacten met bedrijven en andere organisaties gooien de Ladies een balletje op over Fairtrade.

In september 2017 mochten twee vrouwelijke leden van de werkgroep Teylingen Fairtrade het Fairtrade verhaal vertellen bij de Ladies Circle Voorhout. Dit leidde na overleg binnen de Ladies Circle tot de toezegging: wij doen ook mee!
Daarmee kregen we een nieuwe organisatie, een groep van ca. 15 vrouwen, als deelnemer en ambassadeur.
Artikel met foto in Teylinger en idem in Weekendkrant

Heel Teylingen bakt Fairtrade

Dit bericht werd geplaatst op .

‘Heel Teylingen Bakt Fairtrade’
Alle Teylingers, jong en oud, die lekkere en verrassende taarten kunnen bakken, gemaakt met één of meer Fairtrade ingrediënten, kunnen meedoen.
Datum, tijd Prijsuitreiking c.a. zaterdag 4 november van 14.00 -15.00 uur
Locatie Paviljoen Sassennest in Park Rusthoff in Sassenheim
Juryleden Burgemeester Carla Breuer, kookboekschrijfster Marjolein de Vlaam en
Arjan Houwaart, teamleider Horeca, Bakkerij en Recreatie KTS

‘Heel Teylingen Bakt Fairtrade’
Geef iedereen een koekje van eigen deeg en doe mee aan de ‘Heel Teylingen Bakt Fairtrade’ wedstrijd! Alle Teylingers, jong en oud, die lekkere en verrassende taarten kunnen bakken, gemaakt met één of meer Fairtrade ingrediënten, kunnen meedoen.
Zoet of hartig? Alles mag, als er maar minimaal één Fairtrade ingredient is gebruikt. Meld je aan en ontvang het deelnemersreglement. Er zijn 2 leeftijdscategorieën: tot 18 jaar en vanaf 18 jaar.
Wat kun je winnen? Naast eeuwige roem (in Teylingen) krijgt de winnaar een Fairtrade foodmand.
Feestelijke bekendmaking van de winnaar en prijsuitreiking is op zaterdag 4 november.

Datum, tijd Prijsuitreiking c.a. zaterdag 4 november van 14.00 -15.00 uur
Locatie Paviljoen Sassennest in Park Rusthoff in Sassenheim
Juryleden Burgemeester Carla Breuer, kookboekschrijfster Marjolein de Vlaam en
Arjan Houwaart, teamleider Horeca, Bakkerij en Recreatie KTS Voorhout
Aanmelden Uiterlijk 29 oktober bij info@teylingenfairtrade.nl

Uitgebreide informatie: zie www.teylingenfairtrade.nl.

Deze actie is een samenwerking tussen werkgroep Teylingen Fairtrade en wereldwinkel Sassenheim

Celebrate Fairtrade

Dit bericht werd geplaatst op .

De werkgroep Teylingen Fairtrade nodigt alle deelnemers aan Telingen Fairtrade gemeente uit voor koffie met taart op zaterdag 7 mei 2016 in Park Rusthoff

-

Trias kinderopvang Fairtrade!

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 19 mei 2015 werd Trias kinderopvang B.V. in Sassenheim de eerste Fairtrade kinderopvang in ons land!

Wethouder Arno van Kempen reikte het titelbord uit aan directeur Rosanne Hogewoning in locatie de De Toren, St Antoniusstraat. Trias heeft 10 locaties, waarvan 8 in Teylingen en is opvang voor 600 kinderen.

Basisschool De Startbaan Fairtrade school

Dit bericht werd geplaatst op .

21 november 2014 werd aan de leerlingenraad van het schooljaar 2013-2014, die besloot " wij willen Fairtradeschool worden, de titel Fairtrade school uitgereikt door wethouder Arno van Kempen.

Tijdens de weeksluiting op vrijdagmiddag was er het volgende programma:
14.30 ontvangst wethouder, pers en werkgroep Teylingen Fairtrade gemeente met fairtrade kopje koffie/thee door directeur Katja Verschoor
14.45 opening weeksluiting door Katja Verschoor
14.50 waarom de Startbaan voor fairtrade/duurzaam gaat (leerlingenraad)
14.55 korte toespraak wethouder Arno van Kempen en overhandiging bord ‘Fairtrade school’ aan de leerlingenraad
15.00 zingen van fairtrade-lied onder leiding van groep 7
15.05 vervolg weeksluiting
15.15 einde
Er was veel belangstelling van ouders en pers

Titel uitreiking Fairtrade gemeente

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 24 mei 2014 is de titel Fairtrade gemeente uitgereikt aan burgemeester Annelize van de Stoel. Stoere Vrouwen marcheren door de drie dorpen

April 2014|Teylingen is Fairtrade gemeente!
De landelijke jury Fairtrade gemeenten heeft de aanvraag vanuit Teylingen voor de titel “Fairtrade gemeente” positief beoordeeld. De jury vindt dat Teylingen voldoet aan de zes criteria van de campagne.
De landelijke jury, bestaande uit Jacobine Geel (voorzitter), Marga hoek, Sybren de Hoo, Agnes Jongerius en Bas Rüter gaf als algemene reactie onder meer:
“Teylingen mag zich vanaf nu een Fairtrade gemeente noemen. Een groep mensen met een fairtrade hart spande zich de afgelopen jaren in om te zorgen voor meer eerlijke handel. Dat harde werk wil de jury graag belonen met de titel Fairtrade gemeente. De jury is onder de indruk van de grote betrokkenheid van de werkgroep. Daarnaast viel op dat de werkgroep veel bedrijven wist te overtuigen om structureel het aankoop gedrag te veranderen en om dus te kiezen voor fairtrade. Een bijzondere prestatie!”.
Op zaterdag 24 mei zal de titel officieel worden uitgereikt aan de burgemeester, mevrouw Van der Stoel en zullen een tiental vrouwen van het “Stoere vrouwen leger”zowel in Warmond, als Voorhout en in Sassenheim het winkelend publiek attent maken op Fairtrade en duurzaam inkopen. Voor basisschool kinderen wordt een rebus wedstrijd georganiseerd.

.