.

Nieuws in Rotterdam

AAN TAFEL MET DE WETHOUDER

Dit bericht werd geplaatst op .

Het is inmiddels een traditie geworden dat 'Rotterdam Fairtrade' (inmiddels gegroeid van werkgroep tot stichting) samen met de wethouder duurzaamheid een Fairtrade ontbijt organiseert op het Stadhuis.

Tijdens het ontbijt met wethouder Pex Langenberg praten we iedereen bij over de actuele stand van zaken rond Rotterdam Fairtrade, wat we in de afgelopen periode hebben gedaan, wat de plannen zijn en hoe we samen met de gemeente 'Rotterdam Fairtrade' groot willen maken.
Aan tafel zit een aantal van onze Fairtrade ambassadeurs in Rotterdam en ook enkele vertegenwoordigers van bedrijven, winkels en organisaties die nog geen ambassadeur zijn, maar wel belangstelling hebben voor fairtrade.
Zo wil Rotterdam Fairtrade aan de met fairtrade lekkernijen gevulde ontbijttafel, bestaande banden aanhalen en nieuwe contacten leggen.

FILM- EN DEBATAVOND IN DE PAULUSKERK OP WORLD FAIRTRADE DAY OP ZATERDAG 9 MEI

Dit bericht werd geplaatst op .

Op zaterdag 9 mei is het weer Wereld Fairtrade Day!
Rotterdam Fairtrade organiseert daarom in de Pauluskerk in Rotterdam een fantastische avond rondom eerlijke handel. Op het programma staat onder andere de première van de film Going Fair: Bananas in Peru.

Op zaterdag 9 mei van 19.00 uur tot 22.00 uur organiseert Rotterdam Fairtrade een film- en debatavond met als thema: "fairtrade ver weg en dichtbij".

De avond wordt gehouden in de Pauluskerk, Mauritsweg 20, 3012 JR Rotterdam

Tijdens deze avond beleeft de film 'Going Fair: Bananas in Peru' haar première.

Verder gaan we, onder leiding van Sven Jense, in debat met lokale en regionale politici, vertegenwoordigers van het (duurzame) bedrijfsleven, Erasmus Universiteit en maatschappelijke organisaties over eerlijke handel, ver weg, maar ook in Rotterdam.

De avond wordt muzikaal omlijst door een optreden van Voice of Holland-ster Dennis Kroon.
Als klap op de vuurpijl is er aan het eind van de avond een spetterende Peruaanse dansshow door Magaly's dansgroep van Alegría Peruana!

Op de avond staan ook informatiestands.

Entreekaartje:
Early Bird actie: 3 euro.
Over te maken vóór 9 mei ten name van Stichting Rotterdam Fairtrade,
NL29 TRIO 0198 5202 98
O.v.v. naam en aantal tickets

Aan de deur: 4 Euro

Er is een limiet aan het aantal bezoekers, dus wees er snel bij!
Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door AgroFair en de Erasmus Sustainability Hub

.