.

MVO in Ridderkerk

Duurzaamheidskring
Steeds meer burgers en partners dragen hun steentje bij aan duurzaamheid: van het opwekken van duurzame energie tot het verduurzamen van de bedrijfsvoering. De Duurzaamheidskring Ridderkerk is het open netwerk van Ridderkerkse bedrijven, (gemeentelijke) organisaties, verenigingen in inwoners dat zich inzet voor een sociaal en economisch duurzamer Ridderkerk.
Doelstelling
Het bestuur van de Duurzaamheidskring Ridderkerk organiseert 3 tot 4 bijeenkomsten per jaar, zodat aanwezigen en deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaring kunnen delen ter bevordering van een duurzaam Ridderkerk. De essentie is dat door samenwerkingen binnen de Duurzaamheidskring Ridderkerk duurzame doelen sneller en vaker bereikt worden dan wanneer iedere organisatie of persoon dit op eigen kracht doet. Samenwerken kan bijdragen aan verfrissende ideeën en het van de grond krijgen van duurzame initiatieven. Het gaat hierbij niet alleen om het verminderen van CO2-uitstoot en het besparen van energie, maar ook over het verbeteren van de sociale samenhang.
Bijeenkomsten
De Duurzaamheidskring organiseert 3 tot 4 bijeenkomsten per jaar, waarvan één keer per jaar een grotere conferentie met een bekende spreker. Tijdens de bijeenkomsten werpen we een blik op inspirerende voorbeelden en duurzame initiatieven in Ridderkerk. In de nieuwsbrieven vindt u de gepresenteerde initiatieven en projecten in 2015.Heeft u een duurzaam idee, project en/of activiteit in Ridderkerk? U kunt dit aanmelden via duurzaamheidskring@ridderkerk.nl.
Organisatie
Het bestuur van de Duurzaamheidskring Ridderkerk bestaat uit de volgende partners uit Ridderkerk:
• Hendrik-Jan van der Rhee (HJ Media Groep)
• Jos Verweij (Verweij Vastgoed Beheer)
• Wido Blokland (Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde)
• Arjenne Jetzes (Stichting Woonvisie)
• Kirsten Schouten (KS Enviro)
• Marten Japenga (wethouder gemeente Ridderkerk) aanmelden

.