.

Werkgroep in Noordwijk

De werkgroep Fairtrade Noordwijk bestaat uit vijf werkgroepleden (kerngroep). Zij zijn verantwoordelijk voor het formuleren van het beleid en visie en zijn betrokken bij de uitvoering van de activiteiten. Naast de kerngroep worden bij de activiteiten zoveel mogelijk organisaties, bedrijven en inwoners betrokken. De werkgroep wil op deze manier verschillende vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, kerken en verenigingen betrekken bij de activiteiten op het gebied van Fairtrade.

Samenstelling Werkgroep (Kerngroep)
Marielle van der Plas Lid werkgroep / Coƶrdinator gemeentelijke organisatie
Tom van Schie Lid werkgroep / Bestuurslid Noordwijkse Ondernemersvereniging
Han Verveld Lid werkgroep
Johan Oostdam Lid werkgroep / Bestuurslid Wereldwinkel
Winnifred Ferro Lid werkgroep

Maandelijks vindt een vergadering van de werkgroep plaats. Besluiten van de werkgroep worden via een besluitenlijst teruggekoppeld. Hiervan ontvangt ook de portefeuillehouder, een wethouder van B&W, een kopie. In de werkgroep wordt gewerkt met het linking-pin-principe. Vanuit Noordwijkerhout zijn twee commissieleden voor de werkgroep beschikbaar. Zij nemen geen deel aan de vergaderingen maar worden ingezet voor activiteiten en projecten. Het lid van de werkgroep en bestuurslid van de Wereldwinkel Noordwijkerhout functioneert als linking-pin tussen de kerngroep en de commissieleden.
Een van de doelen is dat een belangrijk deel van ondernemend Noordwijk en Noordwijkerhout haar producten herkenbaar tegen een eerlijke prijs verkoopt.
De werkgroepleden zijn er van overtuigd dat Noordwijk Fairtrade Gemeente bijdraagt aan de commerciƫle en ook idealistische uitstraling van Noordwijk en Noordwijkerhout..