Social media specialist landelijk campagnebureau

Heeft social media geen geheimen voor jou? En wil je onze campagne laten groeien op Facebook en Instagram?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Vacature kan per direct worden ingevuld (november 2021).

Afbeelding voor Social media specialist landelijk campagnebureau
Afbeelding voor Social media specialist landelijk campagnebureau

Fairtrade Gemeente
Wij – als Fairtrade burgerbeweging – zetten ons in voor een eerlijke wereld voor iedereen. Wij willen de handel veranderen met het oog op rechtvaardigheid, eerlijkheid en duurzaamheid voor mens en planeet. Dit doen wij door het stimuleren van meer aanbod van Fairtrade producten binnen gemeenten in winkels, organisaties en bedrijven. Ook jouw sportvereniging of kapper maakt het verschil door te kiezen voor Fairtrade. Er gebeuren zoveel inspirerende dingen in het land op het gebied van Fairtrade en duurzaamheid dat wij deze mooie impactverhalen graag willen delen via social media. Wil jij samen met ons bouwen aan de groei en zichtbaarheid van de Fairtrade Gemeente campagne op onze social media?

Social media specialist
Voor onze landelijke social media kanalen zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Kent Instagram en Facebook geen geheimen voor jou? Altijd op de hoogte van de nieuwste social media trends? Breng jij graag tijd door met het ophalen van inspiratie? Kortom, ben jij een echt social media addict? Reageer dan snel en wie weet zien we je gauw! Als social media specialist ben jij verantwoordelijk voor het beheren, faciliteren en activeren van onze online community. Je krijgt de ruimte om je vaardigheden op social media te ontwikkelen en eigen te maken.

Jouw werkzaamheden

  • Het laten groeien van onze campagne op social media (Facebook, Instagram)
  • Je bent verantwoordelijk voor de social media jaarkalender
  • Je post en volgt berichten op en je bent op de hoogte van trends  
  • Je bent in staat om rapportages op te stellen
  • Je bent gemiddeld 4 uur per week beschikbaar en tijdens de Fairtrade Weken (2x per jaar) 8 uur
  • Je bent flexibel, werkt graag zelfstandig en vanuit huis (kantoor is ook mogelijk)


Werken op het landelijk campagnebureau Fairtrade Gemeente

De Fairtrade Gemeente campagne is onderdeel in de Stichting Fairtrade Gemeente Nederland. Het kantoor is gevestigd in het centrum van Utrecht (nabij station Vaartsche Rijn), we delen onze ruimte met Fairtrade Nederland en Oikocredit. We zijn een gezellig klein team en op het landelijk campagnebureau werk je samen met de campagnecoördinator en een stagiaire. Voor deze functie ontvang je een vergoeding voor vrijwilligerswerk volgens de richtlijnen van de Belastingdienst. Hopelijk sta jij te springen om ervaring op te doen bij het leukste campagneteam van Nederland! Interesse in deze functie of vragen? Neem dan contact op met Karin van Breda, onze campagnecoördinator. Karin is te bereiken op info@fairtradegemeenten.nl.