.

PLUS: Nu ook fairtrade klimaatneutrale koffie

PLUS supermarkten zijn al jaren koploper met een groot assortiment fairtrade producten. En het assortiment blijft maar groeien: Er zijn nu acht klimaatneutrale koffie varianten aan het assortiment toegevoegd.

Naast de Limited Edition uit Colombia gaat het om drie soorten PLUS Moment Single Origin – alle vier verkrijgbaar als zowel zak koffiebonen van 500 gram als pakje met tien cups. Met deze klimaatneutrale koffiesoorten neemt PLUS haar verantwoordelijkheid om de productie van koffie blijvend te garanderen. Want de productie van klimaatneutrale koffie heeft geen schadelijke gevolgen voor het klimaat.

Klimaatverandering

Door klimaatverandering staat de koffieteelt onder druk. Dus: grijpen we niet in, dan grijpen we binnenkort wellicht mis. Fairtrade klimaatneutrale koffie is hiervoor een goed alternatief. Bij de productie ervan wordt de CO2-uitstoot in de keten zoveel mogelijk gereduceerd. Zo wordt het verpakkingsfolie waarin de bonen worden verpakt, CO2-neutraal geproduceerd en wordt gebruik gemaakt van groene energie. De uitstoot die overblijft, wordt gecompenseerd met CO2-rechten van Ethiopische koffieboeren. De koffieboeren en hun families gebruiken schonere houtovens om mee te koken. Deze verminderen het houtgebruik met vijftig procent en de CO2-uitstoot tot zeventig procent. Zo worden er minder bomen gekapt om het bos in stand te houden en de boeren aan meer inkomsten te helpen. Want hoewel de armste landen het minst bijdragen aan de uitstoot van broeikasgassen, ondervinden zij er de meeste problemen van. En dat is niet fair.

Klik hier voor het hele bericht.
.