Uitnodiging inspiratiedag

Afbeelding voor Uitnodiging inspiratiedag

Je bent van harte welkom op onze jaarlijkse inspiratiedag voor Fairtrade Gemeenten. Deze dag wordt door iedereen als heel positief ervaren. Je gaat ook dit jaar weer gegarandeerd geïnspireerd naar huis. Naast een programma met presentaties en workshops is er ook voldoende ruimte om met elkaar te netwerken tijdens de lunch en de borrel. Deze keer staat verhalen vertellen via social media centraal.

Inspiratiedag Fairtrade Gemeenten
Verhalen vertellen via social media
Vrijdag 15 maart 2024

11.00 tot 16.00 uur
Figi Theater, Het Rond in Zeist

10.30 – 11.00 uur Inloop en ontvangst met koffie en thee
11.00 – 11.15 uur Warm welkom door Figi Theater
11.15 – 11.30 uur Start en welkom door voorzitter Karen Kammeraat
11.30 – 12.00 uur Presentatie Rebecca Ridley, social media expert Fairtrade Nederland
12.00 – 12.30 uur Presentatie Annouk Postma en Lenie Braks van Fairtrade Leeuwarden
12.30 – 13.30 uur Lunch en netwerken
13.30 – 14.45 uur Workshops
14.45 – 15.30 uur Plenaire terugkoppeling workshops
15.30 – 16.00 uur Afsluiting en titeluitreiking eerste Fairtrade Dorp van Nederland(!)
16.00 – 16.30 uur Borrel en netwerken

Workshop 1: Actief / actiever worden op social media (Instagram) in de praktijk
Workshopleider Martine Dijkhuizen van Digital Dushi

Wil je als Fairtrade Gemeente een start maken met Instagram? Of wil je weten hoe (makkelijk) berichten te plaatsen? En wat spreekt jouw volgers dan aan? Martine Dijkhuizen van Digital Dushi is de expert die je op weg helpt en al je vragen kan beantwoorden. Door vooral haar expertise en tips in de praktijk toe te passen is het handig om een laptop en/of mobiele telefoon mee te nemen. We gaan echt aan de slag!

Workshop 2: Maak een inspirerende elevator pitch (pakkende boodschap van max 60 seconden) over Fairtrade
Ook dit is een do-workshop waar je echt als Fairtrader iets aan kan hebben. Je gaat met elkaar aan de slag om een kort, bondig en inspirerend verhaal over Fairtrade te hebben richting overheid en/of (potentiële) deelnemers en om te delen via social media. Stel: Je staat met de burgemeester in de lift en je hebt maximaal 60 seconden om jouw burgemeester te overtuigen een Fairtrade Gemeente te worden. Ga jij aan de slag met een pakkende boodschap? Kies dan voor deze workshop. Van alle pitches mogen er een aantal plenair worden gedeeld en zijn wij als publiek de jury om één pitch als beste uit te roepen!

Workshop 3: Deelname aan de les Fair Fashion van ons eigen Young & Fair lessenprogramma
Workshopleider Esmei van der Kleij, gastdocent Young + Fair jongerenprogramma

Sinds kort bieden wij als Fairtrade Gemeente het lessenprogramma Young + Fair met lessen over Fair Food en Fair Fashion aan voor het onderwijs. Er zijn al meerdere Fairtrade Gemeenten die in contact staan met scholen voor een gastles, leuk! In deze workshop staat de les Fair Fashion centraal. Wil jij weten hoe deze les er in de praktijk uitziet als hij op scholen in jullie gemeente wordt gegeven? Geef je dan op voor deze workshop en volg en ervaar de les Fair Fashion. Deze workshop zal door een gastdocent en/of gastlescoördinator worden verzorgd.

AANMELDEN en voorkeur voor workshop en dieetwensen via het aanmeldformulier, klik hier

Graag tot 15 maart in Zeist!