.

Kledingruil

Willen jullie als werkgroep iets leuks organiseren om duurzaamheid onder de aandacht te brengen? Een kledingruilevenement is een leuke manier om dit te doen.

Maak het jezelf makkelijk en organiseer een kledingruil met Little Green Dress! Little Green Dress is een organisatie dat kledingruilevenementen organiseert. Een erg leuk concept om (vooral) vrouwen en meiden enthousiast te maken over duurzaamheid en fairtrade.

Wat gebeurt er?

Iedereen heeft wel een oude jas of trui die maar in de kast blijft hangen, omdat hij stiekem een maatje te klein is geworden of omdat het kledingstuk niet meer voldoet aan je wensen. Hiervoor organiseer je een kledingruil en kan men hem omruilen voor iets anders. Het concept van Little Green Dress is een succes omdat elke deelnemer een minimaal aantal kledingstukken meeneemt om te kunnen ruilen. Dit zorgt voor een groot aanbod van kleding dat wordt geruild. Blijft er kleding over? Dit schenkt Little Green Dress aan Stichting Humana. Zo wordt er bespaart op waardevolle grondstoffen en heeft iemand anders iets nieuws in de kast hangen.

Onderdeel van de campagne

Een kledingruilevenement draait niet om fairtrade producten. Daarom kan dit evenement meetellen in criterium 6 van de campagne. Als je werkt om de titel Fairtrade Gemeente te verdienen, werk je vooral aan meer fairtrade. Daarom is het verstandig een kledingruilevenement pas te organiseren wanneer je eenmaal de titel hebt. Of gebruik het als aanvulling op een fairtrade evenement. Dit deed Utrecht tijdens hun grootse Fair Fashion Festival in de Winkel van Sinkel en in de wijk Kanaleneiland. Wil je weten hoe zij dat deden? Vraag het hen via het contactformulier op hun lokale gemeentepagina.

.