.

Help Fairtrade Town Kumamoto (Japan)

In april 2016 werd de Japanse stad Kumamoto getroffen door meerdere aardbevingen, gevolgd door heftige regelval. Dit heeft geleid tot enorme schade; ruim 140.000 huizen hebben fikse schade geleden en er zijn in totaal 157 doden gevallen. De schade is nog steeds enorm. Ook het hoofdkantoor van Fairtrade Towns Japan is getroffen. Fairtrade Kumamoto vraagt om hulp!

Kumamoto was de eerste Fairtrade Town van Japan. In 2014 organiseerden zij de internationale Fair Trade Town Confence, de eerste conferentie georganiseerd buiten Europa. Het hoofdkantoor van Fairtrade Towns Japan was gevestigd in deze stad. De aardbevingen en regenval hebben het gebouw en de fairtrade winkel ‘Love Land’ verwoest.

De opbouw van de stad is van start gegaan, en de vrijwilligers van Fairtrade Town Kumamoto willen zich inzetten voor een faire opbouw van de stad. Om deze reden starten zij een nieuw initiatief: ‘All Kumamoto Fair Network’. Bij dit initiatief staat het bevorderen van fairtrade sociale en economische omstandigheden bij de wederopbouw van de stad voorop. Zo worden boeren waarvan hun land is verwoest geholpen om de productie weer op gang te brengen, op een fairtrade en duurzame manier. Het ultieme doel is om Kumamoto te vormen tot een duurzame samenleving, eerlijk voor producenten en consumenten.

Hierbij hun vraag aan jullie: Kunnen jullie Faitrade Kumamoto helpen dit doel te bereiken? Het initiatief vraagt om hulp van Fair Trade Town organisaties wereldwijd. Fairtrade acties in Nederland kunnen geld inzamelen voor Fairtrade Kumamoto, en zo helpen aan de faire wederopbouw van de stad. Organiseer bijvoorbeeld een leuke actie waarbij mensen in ruil voor een donatie een heerlijk stuk gebakken fairtrade taart krijgen! Zo draag je bij aan de opbouw van de stad, én aan fairtrade!

Kijk voor meer informatie over het initiatief en praktische informatie over de mogelijkheden voor donaties op deze website.

.