Terug

Chocoladewikkel-wedstrijd

Afbeelding voor Chocoladewikkel-wedstrijd

Bericht in Hart van Holland op 19 oktober 2022

Nieuwerkerk aan den IJssel – In het kader van de landelijke Fairtradeweek van 29 oktober tot en met 6 november organiseren de Nieuwerkerkse Wereldwinkel en het kernteam Fairtrade gemeente een tekenwedstrijd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Voor de beste chocoladewikkel, die past in het thema ‘Klimaat’, ligt na 7 november een in de eigen creatie verpakte reep klaar. Tekenbladen zijn af te halen in de winkel aan de Dorpsstraat 51. Inleveren kan tot en met 6 november.

Persbericht prijsuitreiking tekenwedstrijd Tony wikkel

        fotograaf Tamara Barning

Zaterdag, 19 november, werden in de Wereldwinkel de winnaars bekendgemaakt van de Tony Chocolonely wikkel tekenwedstrijd.

Joke van Gelderen, voorzitter kernteam Zuidplas Fairtrade, ging in op de achtergrond van deze wedstrijd. Deze is georganiseerd door de landelijke organisatie van Fairtradegemeenten. Hoewel Zuidplas deze titel nog niet heeft, konden we wel aansluiten. Het thema was Fairtrade en klimaat.

Wethouder Wybe Zijlstra, voorzitter van de jury, reikte samen met Yolanda Pronk (Wereldwinkel) en Frank Mol (kernteam) de prijs in de categorie onder de 8 jaar uit aan Elin Harsma en boven de 8 jaar aan Noa Bos. Beiden hadden op een creatieve manier invulling gegeven aan het thema. De prijs was een reep chocola van Tony met de door hen ontworpen wikkel. Namens de gemeente ontvingen zij ook een klein cadeau en namens de Wereldwinkel mochten ze grabbelen.

Kinderen, die ook een tekening ingeleverd hebben, kunnen deze ophalen in de wereldwinkel.