Terug

Nieuws van Fairtrade

Afbeelding voor Nieuws van Fairtrade

De Fairtrade Werkgroep Zeist vergadert in het Gemeentehuis.  De Werkgroep bestaat uit vier leden: Jeannette Blom,  Cor Doelwijt, Jan Hortensius en Anneke Bos.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. 

Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, in de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Dit is nodig om de armoedespiraal te doorbreken.

Fairtrade producten zijn te koop bij de Wereldwinkel , 1e Hogeweg 166. De werkgroep trekt ook op met de Wereldwinkel. Er zijn nu steeds veel meer Fairtrade producten bij verschillende supermarkten te koop. Er wordt zelf reclame voor de producten gemaakt.

Op 12 mei heeft de Fairtrade Werkroep aan de Maria Christinakerk in Den Dolder het predicaat van Fairtrade Kerk uitgereikt. Het bord werd tijdens de kerkdienst uitgereikt door Cor Doelwijt aan Ria Spies van de ZWO- organisatie en Ron Coljee voorzitter College van Kerkrentmeesters.