Het thema van de najaars Fairtradeweek was klimaat. (Inwoners van) Fairtrade gemeenten worden uitgedaagd om een wereldmaaltijd te bereiden met zoveel mogelijk Fairtrade-, lokale en duurzame producten en ingrediënten. De maaltijd kan ontbijt, lunch of diner zijn. Wist je dat er heel veel Fairtrade producten zijn om écht een maaltijd van te maken? Zo is er Fairtrade rijst, ananas, citroen, bananen, chocolade, kokosmelk, curry, koffie/thee suiker en nog veel meer.
Leuke weetjes
Chef kok Lennart Spaans van restaurant Unicum Elzenhagen kookte van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 5 november met Fairtrade producten! Het Chefs menu is een verrassingsmenu. Dit menu wordt zoveel mogelijk samengesteld met Fairtrade, lokale en duurzame producten.
Op woensdag 1 november werd in het buurtrestaurant in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk ook een wereldmaaltijd geserveerd voor 40 personen. In elk gerecht werd tenminste één Fairtrade product verwerkt. Ook de Westlandse Omroep Stichting kwam langs, het nieuwsitem is hier terug te zien: https://wos.nl/nieuws/artikel/fairetradeweek-gevierd-met-duurzaam-diner
Wat doe jij?
Goed voorbeeld doet goed volgen. Wij, Stichting Westland Fairtrade, dagen je uit om ook eens een maaltijd op tafel te zetten met Fairtrade-, lokale en duurzame producten.
Meer nieuws uit Westland
Waar we mee bezig zijn
Succesvolle pannenkoekenmiddag van Vitis Hooge Hasta en Westland Fairtrade
Lees meer
Fairtrade ontbijtjes bij Bakker van den Berg
Lees meer
Koffie en thee met een Fairtrade traktatie in wijkcentrum Hooge Hasta
Lees meer