Terug

Impressie Najaars Fairtradeweek in het Westland

Afbeelding voor Impressie Najaars Fairtradeweek in het Westland

Het thema van de najaars Fairtradeweek was klimaat. (Inwoners van) Fairtrade gemeenten worden uitgedaagd om een wereldmaaltijd te bereiden met zoveel mogelijk Fairtrade-,  lokale en duurzame producten en ingrediënten. De maaltijd kan ontbijt, lunch of diner zijn. Wist je dat er heel veel Fairtrade producten zijn om écht een maaltijd van te maken? Zo is er Fairtrade rijst, ananas, citroen, bananen, chocolade, kokosmelk, curry, koffie/thee suiker en nog veel meer.

 

Leuke weetjes

Chef kok Lennart Spaans van restaurant Unicum Elzenhagen kookte van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 5 november met Fairtrade producten! Het Chefs menu is een verrassingsmenu. Dit menu wordt zoveel mogelijk samengesteld met Fairtrade, lokale en duurzame producten.

Op woensdag 1 november werd in het buurtrestaurant in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk ook een wereldmaaltijd geserveerd voor 40 personen. In elk gerecht werd tenminste één Fairtrade product verwerkt. Ook de Westlandse Omroep Stichting kwam langs, het nieuwsitem is hier terug te zien: https://wos.nl/nieuws/artikel/fairetradeweek-gevierd-met-duurzaam-diner

Wat doe jij?

Goed voorbeeld doet goed volgen. Wij, Stichting Westland Fairtrade, dagen je uit om ook eens een maaltijd op tafel te zetten met Fairtrade-, lokale en duurzame producten.