Terug

Eerlijke kleding in het Westland? Jazeker!

Afbeelding voor Eerlijke kleding in het Westland? Jazeker!

‘Er is veel mis in de kledingindustrie. Als je dat eenmaal weet kan je je ogen daar niet meer voor sluiten’. Dat zegt Anouck van Schie van Naaiatelier Ansje Handmade in Naaldwijk. Zij gebruikt en verkoopt duurzame biologische stoffen, kant en garens van GOTS gecertificeerd katoen. Bovendien geeft ze deze boodschap door aan haar klanten tijdens de vele naailessen die ze geeft.

Ook Kevin van Gulik en zijn team van XL Bedrijfskleding in Maasdijk denken er zo over! In hun bedrijf geven ze hun klanten voorlichting over duurzame kleding, die gemaakt is met minder water tijdens het productieproces en die ook nog eens langer te dragen is. Heel duurzaam dus. Daarnaast werken ze o.a. met producenten die lid zijn van Fairwear.

Westland Fairtrade ziet deze twee bedrijven als ambassadeurs voor Fairfashion en daarom verwelkomen we hen als deelnemers van onze Fairtrade Gemeente in de categorie Fairtrade kleding winkels. Zij kregen het bijbehorende certificaat uitgereikt door Wethouder Varekamp. Van harte gefeliciteerd Ansje en XL Bedrijfskleding!