Terug

Fairtrade bedankt Burgemeester in DvhN zie:…

Afbeelding voor Fairtrade bedankt Burgemeester in DvhN zie:…

https://dvhn.nl/weekbladendrenthe/westervelder/Werkgroep-Fairtrade-Westerveld-bedankt-burgemeester-Rikus-Jager-29026309.html
Werkgroep Fairtrade Westerveld bedankt burgemeester Rikus Jager
Vandaag, 15:04 • Westervelder
Deel dit artikel
De Fairtrade werkgroep heeft de afscheidnemende burgemeester uitvoerig bedankt voor het werk dat hij als ambassadeur voor Fairtrade heeft gedaan.
De Fairtrade werkgroep heeft de afscheidnemende burgemeester uitvoerig bedankt voor het werk dat hij als ambassadeur voor Fairtrade heeft gedaan. Foto: Jan Langekamp

De Fairtrade vlag wappert sinds deze week weer in volle glorie bij het gemeentehuis in Diever. Burgemeester Rikus Jager geeft met het hijsen van de vlag op deze manier al jaren het startsein voor de Fairtrade week. Ook dit jaar deed hij dat weer samen met de Werkgroep Fairtrade Westerveld.

Lees meer over
Westervelder
De Werkgroep heeft de afscheidnemende burgemeester uitvoerig bedankt voor het werk dat hij als ambassadeur voor Fairtrade heeft gedaan. Naast een mooi cadeau uit de Wereldwinkel D-fair, ontving hij ook een Suske en Wiske stripboek, getiteld De halve Havelaar .

De keuze voor dit boek is niet toevallig, want de werkgroep heeft dit stripboek ook aan alle leerlingen van de basisscholen cadeau gedaan waar afgelopen jaar gastlessen zijn gegeven.

Nog altijd actueel
De Halve Havelaar is een mooi verhaal over de helemaal niet mooie uitbuiting in voormalig Nederlands Indië, zoals die door Max Havelaar is beschreven. „De werkgroep hoopt dat de heer Jager, als hij geen burgemeester meer is, tijd zal hebben dit aan zijn kleinkinderen voor te lezen. Het is namelijk nog altijd actueel, aldus Jan Langenkamp namens de Werkgroep Fairtrade Westerveld.