Terug

Activiteiten in Fairtrade week

Zie: …Meerdere activiteiten tijdens Fairtradeweek

Foto:
Diever – De Fairtrade week is dit voorjaar van 4 tot en met 12 mei. Traditiegetrouw begint de week door het hijsen van de Fairtradevlag voor het gemeentehuis in Diever door burgemeester Rikus Jager op 2 mei om 11.00 uur.

Traditie is ook dat in de Wereldwinkels in Diever en Havelte speciale acties zijn. De wereldwinkel D-Fair heeft gekozen voor het thema hergebruik. Er vindt een actie plaats met scrap metaal. 15% korting op producten die gemaakt zijn van scrap metal. Deze artikelen zijn vervaardigd uit oude materialen, zoals auto’s, oliedrums en blikjes. De scrap metal artikelen zijn handgemaakt in Zimbabwe.

Supermarkten
Ook in de supermarkten zijn er speciale acties. Fair Fashion is het landelijke thema in deze week. Door te kiezen voor Fair Fashion help je mensen die jouw kleding maken direct aan een leefbaar loon, goede werkomstandigheden, een veilige werkplek en een betere toekomst. Fair Fashion is gemaakt van duurzame grondstoffen. Fair Fashion is veelal duurzaam in gebruik. Je doet er langer mee, is minder modegevoelig. Kiezen voor eerlijke, duurzame mode betekent dat je modebewust kan zijn én je tegelijkertijd verzet tegen de onrechtvaardige verdeling van de welvaart in de mode industrie. Zie ook: www.webshop-sarifairfashion.nl