Terug

Nochris 2.0 een winkel vol kringloopgeluk

Nochris 2.0 in Sint Annaparochie heeft een groot aanbod aan tweedehandsspullen. Zij noemen het zelf ‘kringloopgeluk’. In de mooie, overzichtelijke winkel vind je alles wat je zoal in je leven eens nodig kan hebben. Een winkel als Nochris 2.0 draagt bij aan meerdere SDG-doelen die ook hoog op de agenda van Fairtrade staan.
Afbeelding voor Nochris 2.0 een winkel vol kringloopgeluk

12 – ferantwurde konsumpsje en produksje
It giet benammen om it trochjaan fan spul. Bygelyks noch knappe waskmasjines en droegers. Dy kinne zy faak meitsje. Dan hoecht dizze net nei de stoart. In oar kin dizze dan foar in eerlijke priis keapje en jild besparje. Dan bisto duorsum bezig.

8 – Weardich wurk en economyske groei – Zy binne wiis mei de teamleden. Dat is goed foar alle minsken en foar it bedriuw. By it oanlûke fan nije Minsken of stagerinners lette wy der goed op of immen past.

17 –  Gearwurken om de doelstellingen te heljen –Alleen gaat het niet. Je moet het samen doen. Zo werken zij met diverse partijen samen. Maar ook mensen een (nieuwe) kans bieden is belangrijk. Een voorbeeld daarvan is een bewoner van het AZC die beter Nederlands wil leren en helpt bij ontruimingen en in de winkel actief is.