Ruimte om jezelf te zijn

De keuken draait met een minimum aan middelen. Zij krijgen eten van boeren, van bedrijven, halen groente uit de eigen moestuin en ook particulieren dragen hun steentje bij. Er wordt gekookt met ‘wat er vers is’ en wat er nog in de vriezer zit. Wat er over is, wordt zo bereid dat het in de vriezer kan voor een volgende keer. Iedereen die zich aanmeldt krijgt een portie eten mee. Zonder voorwaarden. De reden is dat eten halen al een hele drempel is. Een controle – hoe klein ook – zou voor veel mensen een te grote hindernis zijn. En dat is niet de bedoeling. Meestal wordt er voor 20 mensen uit het dorp en iets verder weg gekookt. Er is een mooie mix van mensen. Allerlei leeftijden, culturen en achtergronden komen hier samen. Dat er ruimte is om hier gewoon jezelf te mogen zijn is heel waardevol.
Meer nieuws uit Waadhoeke
Waar we mee bezig zijn

Waadhoeke foarbyld yn duorsum hanneljen
Lees meer

Nochris 2.0 een winkel vol kringloopgeluk
Lees meer

Wy donderje net samar wat fuort!
Lees meer