Gemeente Venlo

zet Fairtrade op de kaart!

Doe ook mee! Wil jij een actieve bijdrage leveren om Fairtrade in jouw gemeente op de kaart te zetten? Als inwoner, duurzame of Fairtrade deelnemer of als vertegenwoordiger van jouw gemeente? Iedereen is welkom bij onze campagne. Neem vooral contact met ons op.

FTG
2021
FTG
2020
FTG
2019
FTG
2018
FTG
2017
FTG
2016
FTG
2015
FTG
2014
FTG
2013
FTG
2012
Afbeelding voor Venlo
Afbeelding voor Venlo
Over Gemeente Venlo

Fair Venlo

FAIR VENLO is de organisatie voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en wereldburgerschap in Venlo.

Ons doel is een samenleving bevorderen waarin we op een duurzame, respectvolle manier omgaan met de wereld om ons heen en waarin iedereen een plek krijgt om mee te doen. We willen dat doen door te ontmoeten, door het verbinden van burgers, onderwijs, bedrijven, instellingen en de gemeentelijke overheid.

Als middel daarvoor kiezen we voor bekendheid en bewustwording van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (In het Engels Sustainable Development Goals, SDG’s), ook wel Global Goals genoemd.

Fair Venlo heeft de ambitie om aanzetten te geven tot duurzame partnerschappen en vervolgtrajecten om het bereiken van de Global Goals door lokale initiatieven te bevorderen.

Zie fairvenlo.nl en globalgoalsplatformvenlo.nl

 

Gemeente Venlo is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je start duurzame activiteiten en campagnes
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Venlo

Onze campagne in Venlo!

Afbeelding voor Onze campagne in Venlo!
Op 25 september is het SDG Action Day en wij doen mee. Om de global goals voor Wereldwinkel Venlo vrijwilligers en die van andere wereldwinkels meer te laten leven is in samenwerking met SDG Nederland voor de stichting wereldwinkel.nu een workshop global goals voor wereldwinkeliers ontwikkeld.
Afbeelding voor Onze campagne in Venlo!
2019 Titeluitreiking Fairtrade kerk en Fairtrade Restaurant. Prolongatie van de titels Fairtrade gemeente en Fairtrade Hogeschool. Van links naar rechts: Arno van Remortel(voorzitter FAIR Venlo, Marij Pollux(wethouder Gemeente Venlo), Henry Walboomers(Fontys Hogeschool Venlo), Marjolein en Peter Both(eigenaren restaurant Landhuis De Barones), Gerrie Gijsen(voorzitter Jongerenkerk Venlo), Henk Zandvliet(voorzitter landelijke Fairtrade Gemeente Campagne).
Afbeelding voor Onze campagne in Venlo!
In 2020 startte FAIR Venlo het Global Goals Platform Venlo.
Afbeelding voor Onze campagne in Venlo!
In 2015 behaalde Fontys Venlo de titel Fairtrade Hogeschool. Tijdens het Euregionale Fairtrade Symposium neemt Hans Nederlof van het Fontys College van Bestuur het titelbord in ontvangst.