Terug

Lokale werkgroep Fairtrade herstart in Ooststellingwerf

Afbeelding voor Lokale werkgroep Fairtrade herstart in Ooststellingwerf

Zes nieuwe vrijwilligers blazen de werkgroep voor eerlijke handel en duurzaamheid in Ooststellingwerf nieuw leven in. De werkgroep, die eerder door corona gestopt was, zet zich opnieuw in voor de promotie van Fairtrade in de gemeente.

De werkgroep gaat samenwerken met lokale bedrijven, organisaties en de gemeente om ervoor te zorgen dat er meer Fairtrade producten worden gebruikt en verkocht. Ook zet ze zich in voor bewustwording over duurzame en eerlijke handel en laat ze inwoners kennismaken met Fairtrade producten, door bijvoorbeeld een proeverij of een markt. Fairtrade gaat over een eerlijke beloning voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Samen een verschil maken

De herstart van de werkgroep komt op een moment dat steeds meer mensen zich bewust zijn van het belang van eerlijke handel en duurzaamheid. “We zijn ontzettend blij dat we de werkgroep weer op kunnen starten.” aldus Taco, de nieuwe voorzitter van de werkgroep. “We willen ons inzetten voor een eerlijkere en duurzamere wereld en we hopen dat we samen met de gemeente en lokale bedrijven en organisaties een verschil kunnen maken.”

De gemeente Ooststellingwerf was eerder al uitgeroepen tot Fairtrade gemeente en heeft nu de kans om deze titel te behouden en verder uit te bouwen. “We zijn verheugd over de herstart van de lokale werkgroep,” zegt wethouder Gerben But. “We zullen de werkgroep ondersteunen en samen werken aan een eerlijkere en duurzamere wereld.” In Nederland zijn er 80 Fairtrade gemeenten.

Vrijwilliger worden?

De werkgroep zoekt nog vrijwilligers om mee te werken aan de werkgroep Fairtrade. Wil jij meehelpen om eerlijke handel in de gemeente te stimuleren? Neem dan contact op met de gemeente via gemeente@ooststellingwerf.nl of 14 0516.

Sustainable Goals

Ooststellingwerf is ook een Global Goals gemeente. Het betekent dat de gemeente zich inzet voor de Sustainable Development Goals, een wereldwijde agenda voor duurzame ontwikkeling.
Eerlijke handel is hierin een belangrijk onderwerp. De werkgroep Fairtrade in Ooststellingwerf draagt bij aan het halen van deze doelen door Fairtrade producten actief te promoten en bewustwording over dit onderwerp te vergroten.