Terug

De week van Fairtrade van start op de Markt in Makkinga

Afbeelding voor De week van Fairtrade van start op de Markt in Makkinga

De week van 28 oktober tot 5 november draait helemaal om Fairtrade!

In deze Werkgroep Fairtrade is nu officieel van start gegaan en heeft haar eerste actie met groot enthousiasme gelanceerd op de Vlomarkt in Makkinga op 28 oktober 2023.

Het evenement trok niet alleen lokale belangstelling maar vestigde ook de aandacht op het belang van eerlijke handel en duurzaamheid in de regio, met als doel bewustwording te creëren en gemeenschapsbetrokkenheid te vergroten rondom deze thema’s. Om zo extra te benadrukken hoe belangrijk boeren en werknemers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika zijn voor ons eten en katoen. Fairtrade draait allemaal om eerlijkheid!

De Werkgroep Fairtrade streeft dan ook naar de promotie van eerlijke handelspraktijken, duurzaamheid en ethisch consumeren.

Tijdens de lancering op de Vlomarkt in Makkinga werden bezoekers getrakteerd op een prachtig ingerichte informatiestand, waar kon worden kennis gemaakt met diverse Fairtrade-producten. Deze zijn tegenwoordig gewoon in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar.

De werkgroep is verheugd dat ongeveer 50% van de bezoekers van de Vlomarkt in meer of mindere mate bekend met het label ‘Faitrade’ waren.

De Werkgroep Fairtrade in Makkinga werd mogelijk gemaakt door Dorpsbelang Makkinga en haar vrijwilligers.

De werkgroep kijkt uit naar toekomstige evenementen en initiatieven om de beweging verder te versterken en de gemeenschap te betrekken. Overigens zoekt de werkgroep nog leden. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.