Terug

Schrijf je in voor ‘Heel NOP kookt (h)eerlijk’

De themagroep fairtrade daagt je uit met een receptenwedstrijd. Maak kans op een luxe dinerbox én jouw recept op de menukaart van Le mirage!

Afbeelding voor Schrijf je in voor ‘Heel NOP kookt (h)eerlijk’

De fairtradegroep wil met het thema ‘Fair trade, ver weg en dichtbij’ de eerlijke handel breder trekken. Daarom dagen ze jou uit voor de receptenwedstrijd ‘Heel NOP kookt (h)eerlijk’ waarin fairtradeproducten naast streekproducten centraal staan. Iedereen van jong tot oud mag meedoen. Belangrijkste voorwaarde is dat er een pompoen uit de Noordoostpolder in wordt verwerkt en zoveel mogelijk producten uit het fairtradeschap.

De eerste 25 deelnemers kunnen van 4 tot en met 10 november in ‘De Wereldwinkel’ in Emmeloord een gratis basispakket ophalen. Deze bevat een pompoen en fairtradeproducten voor een zoet of hartig recept. Voor de volgende 25 deelnemers is er nog een gratis pompoen beschikbaar. Het deelnameformulier (uiterlijk 11 november in te leveren) en wedstrijdreglement kun je afhalen bij de Wereldwinkel.

De inzendingen worden gejureerd door onder meer een culinair expert, een pompoenspecialist en een wethouder uit de Noordoostpolder. De hoofdprijs bestaat uit een luxe dinerbox én jouw gerecht tijdelijk op de menukaart van Restaurant Le mirage! De tweede en derde prijzen zijn manden met fairtradeproducten.