Gemeente Nijmegen

Wij gaan ervoor!

Doe ook mee! Wil jij een actieve bijdrage leveren om Fairtrade in jouw gemeente op de kaart te zetten? Als vrijwilligers, duurzame of Fairtrade deelnemer? Neem dan vooral contact met ons op!

FTG
2023
FTG
2022
FTG
2021
FTG
2020
FTG
2019
FTG
2018
FTG
2017
FTG
2016
Afbeelding voor Nijmegen
Afbeelding voor Nijmegen
Over Gemeente Nijmegen

Nijmegen is een Fairtrade Gemeente

De titel ‘Fairtrade Gemeente’ is een eervolle titel die een gemeente mag voeren als een groot deel van de winkels, horeca, bedrijven, organisaties, lokale overheid en inwoners samen werken aan meer eerlijke handel.
In 2018 is Nijmegen Green Capital van Europa! Dat betekent dat we Nijmegen nog duurzamer maken. Eerlijke handel is daar natuurlijk ook een onderdeel van. Dus wij doen mee met Fairtrade Nijmegen!
We doen mee we via het burgerinitiatief Green Capital challenges. Hierbij staat elke maand een ander onderwerp centraal. In de maand november is het thema Eerlijke Handel. Dit thema is veel breder dan enkel Fair Trade, maar natuurlijk spelen wij als Fairtrade Nijmegen hier een belangrijke rol in. Onze werkgroep werkt hard mee aan de activiteiten die in het kader van Green Capital Challenges worden georganiseerd. Zo zijn de werkgroep en een aantal Fairtrade ondernemers nauw betrokken bij het verzinnen en uitvoeren van de challenges.
Voor 2018 zijn drie challenges bedacht, waar iedereen aan mee kan doen. We hebben tot en met november 2018 om zoveel mogelijk Nijmeegse ondernemers, inwoners en studenten te betrekken bij deze challenges. Zo maken we de handel in Nijmegen samen weer een beetje eerlijker.

Gemeente Nijmegen is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je vraagt aandacht voor Fairtrade en de Global Goals

Socials

Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Nijmegen

Nijmegen een Fairtrade gemeente!

Afbeelding voor Nijmegen een Fairtrade gemeente!
Afbeelding voor Nijmegen een Fairtrade gemeente!
Afbeelding voor Nijmegen een Fairtrade gemeente!