Gemeente Lelystad

Duurzaam Fairtrade, mondiaal en lokaal!

Doe ook mee! Wil jij een actieve bijdrage leveren om Fairtrade in jouw gemeente op de kaart te zetten? Als inwoner, duurzame of Fairtrade deelnemer of als vertegenwoordiger van jouw gemeente? Iedereen is welkom bij onze campagne. Neem vooral contact met ons op.

FTG
2024
FTG
2023
FTG
2022
FTG
2021
FTG
2020
FTG
2019
FTG
2018
Afbeelding voor Lelystad
Afbeelding voor Lelystad
Over Gemeente Lelystad

Op 14 februari 2017 heeft de gemeenteraad van Lelystad bij de behandeling van de Duurzaamheidsnota met zeer brede steun een motie aangenomen waarin het college van B&W wordt opgeroepen een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheden om Lelystad de status van Fairtrade gemeente te laten verkrijgen. En indien er geen zwaarwegende bezwaren zijn die status ook zo snel mogelijk aan te vragen. Dankzij de inzet van de gemeente, de  Wereldwinkel Lelystad en vele maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners in Lelystad is dat gelukt. Sinds juli 2018 is Lelystad Fairtrade gemeente!

Fairtrade gemeente zijn is echter niet alleen iets van de gemeente, het is iets van de hele Lelystadse samenleving. Vandaar dat we voortdurend met elkaar in gesprek zijn om ideeën op te halen waarmee we als Lelystadse samenleving (inwoners, bedrijfsleven, organisaties en instellingen) invulling kunnen geven aan ‘Fairtrade gemeente Lelystad’. Daarbij hopen we ook mensen met elkaar te verbinden die Fairtrade een warm hart toedragen. En niet alleen Fairtrade. Een belangrijk element van Fairtrade is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid. Ons doel is om die twee netwerken met elkaar te verbinden. Waarbij de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties (de ‘Sustainable Development Goals’) ons kompas zijn.

Gemeente Lelystad is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je vraagt aandacht voor Fairtrade en de Global Goals
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Lelystad
Afbeelding voor