Terug

ClimaQuiz vestigt aandacht op klimaatrechtvaardigheid

ClimaQuiz Fairtrade Leeuwarden en O3 Leeuwarden

Tijdens de Fairtrade Week in november organiseerden Fairtrade Leeuwarden samen met O3 Leeuwarden de ClimaQuiz. De kennis van studenten en medewerkers van Hogeschool NHL Stenden werd op de proef gesteld over klimaatrechtvaardigheid. Wie won, kreeg een eerlijke en verantwoorde prijs, plus een dansje van onze mascotte ‘Fairtrade banaan’.

Er is samen met de studenten van O3 Leeuwarden een leuke video gemaakt voor social media <- En in de Huis aan Huis Leeuwarden van de Leeuwarder Courant werd uitgebreid verteld over de actie. Je leest het hier!

03 Leeuwarden is een organisatie die zelfstandig gerund wordt door een team van mbo, hbo en master studenten uit verschillende richtingen. Vanuit cultureel bedrijvencentrum de Blokhuispoort in Leeuwarden organiseren, initiëren en verzorgen zij de uitvoering van projecten en evenementen. Allemaal vanuit de basis een bijdrage te willen leveren aan de brede vorming en professioneel ondernemend gedrag van studenten, realisatie van de Sustainable Development Goals en innovatieve impact in de stad.