Gemeente Krimpen aan den IJssel

...is op weg naar de titel Fairtrade Gemeente!

In het voorjaar is er met steun vanuit het gemeentebestuur een werkgroep aan de slag gegaan om ook van Krimpen aan den IJssel een Fairtrade Gemeente te maken.

Fairtrade maakt een verschil. Niet alleen als het gaat om eerlijke prijzen, maar ook om het uitbannen van kinderarbeid en slavernij, het helpen bij het inspelen op klimaatverandering en het realiseren van betere arbeidsvoorwaarden.

Wereldwijd profiteren ruim 1,8 miljoen boeren en arbeiders in 72 landen van Fairtrade. Ze krijgen hierdoor eerlijke minimumprijzen voor hun producten plus provisies die zij zelf kunnen investeren. Sinds 2014 is er alleen aan deze bonus al ruim een miljard dollar uitgekeerd.

 

Afbeelding voor Krimpen aan den IJssel
Afbeelding voor Krimpen aan den IJssel
Over Gemeente Krimpen aan den IJssel

Meedoen met Fairtrade Gemeente Krimpen aan den IJssel

Krimpense organisaties doen mee

De gemeentelijke organisatie gaat zoveel mogelijk over op het gebruik van Fairtrade-producten. Dit is ook al in veel kerken gebeurd. De werkgroep wil alle verenigingen, scholen, kerken en andere organisaties motiveren dit voorbeeld te volgen.

Ook bedrijven kunnen zich aansluiten. De inkoop en het gebruik van Fairtrade-producten passen uitstekend in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het hoeft niet ingrijpend te zijn, want door het bewust inkopen van thee en koffie kan er al een belangrijke bijdrage geleverd worden.

Promotie van horeca en winkels

Winkels die Fairtrade-producten verkopen en horeca-bedrijven waarin deze gebruikt worden, kunnen zich aansluiten. Deze bedrijven worden extra gepromoot en zijn binnenkort ook te herkennen aan de speciale raamsticker.

Wanneer er op voldoende plekken Fairtrade-producten verkocht en gebruikt worden, kan ook Krimpen aan den IJssel het predicaat “Fairtrade Gemeente” behalen.

Meedoen met Fairtrade Krimpen

Iedereen kan al een rol spelen door bij de aankoop van producten te letten op het Fairtrade-logo. Het is ook gewoon in de supermarkt te vinden op steeds meer producten. Bedrijven en organisaties worden zoveel mogelijk door de werkgroep benaderd, maar worden ook opgeroepen om zelf contact te leggen. Dat kan via welkom@fairtradekrimpen.nl of telefonisch met Ellen Kalkman bij de gemeente via nummer 14 0180. De werkgroep verwelkomt ook graag nog nieuwe leden.

Gemeente Krimpen aan den IJssel is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je start duurzame activiteiten en campagnes
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Krimpen aan den IJssel