Gemeente Krimpen aan den IJssel

...is op weg naar de titel Fairtrade Gemeente!

In het voorjaar 2018 is er met steun vanuit het gemeentebestuur een werkgroep aan de slag gegaan om ook van Krimpen aan den IJssel een Fairtrade Gemeente te maken.

Fairtrade maakt een verschil. Niet alleen als het gaat om eerlijke prijzen, maar ook om het uitbannen van kinderarbeid en slavernij, het helpen bij het inspelen op klimaatverandering en het realiseren van betere arbeidsvoorwaarden.

Wereldwijd profiteren ruim 1,8 miljoen boeren en arbeiders in 72 landen van Fairtrade. Ze krijgen hierdoor eerlijke minimumprijzen voor hun producten plus provisies die zij zelf kunnen investeren. Sinds 2014 is er alleen aan deze bonus al ruim een miljard dollar uitgekeerd.

Afbeelding voor Krimpen aan den IJssel
Afbeelding voor Krimpen aan den IJssel
Over Gemeente Krimpen aan den IJssel

Zet jij Krimpen aan den IJssel op de kaart?

Wanneer er op voldoende plekken Fairtrade producten verkocht en gebruikt worden, kan ook Krimpen aan den IJssel het predicaat “Fairtrade Gemeente” behalen.

Iedereen kan een rol spelen door bij de aankoop van producten te letten op het Fairtrade keurmerk. Het is ook gewoon in de supermarkt te vinden op steeds meer producten. Mee doen als organisatie of vrijwilliger? Dat kan via welkom@fairtradekrimpen.nl of telefonisch met Ellen Kalkman bij de gemeente via nummer 14 0180.

Gemeente Krimpen aan den IJssel is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je vraagt aandacht voor Fairtrade en de Global Goals
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Krimpen aan den IJssel