Terug

De Fairtrade heroes van Hilversum; maak kennis met Second Lifestyle

Sinds 2017 is Hilversum een Fairtrade gemeente en daar zijn we nog steeds trots op!

Fairtrade staat niet alleen voor eerlijke handel, maar ook voor het investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk, als een wereldwijde beweging. Wie zijn deze Fairtraders en wat zijn hun beweegredenen? Maak kennis met Tim Heere van  ‘Second Lifestyle’ op de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Vertel iets over je organisatie

Second Lifestyle is een tweedehandskleding winkel die kleding, schoenen en accessoires verkoopt voor heren, dames en kinderen. We hebben een ruime winkel waar dagelijks spullen ingebracht kunnen worden. Samen met mijn vrouw Wenneke ben ik eigenaar van de winkel in Hilversum en Amersfoort.

Waarom vind jij Fairtrade en duurzame ontwikkeling belangrijk en hoe integreer je dit in je werk?

Wij zijn dagelijks bezig met duurzaamheid, mensen brengen kleding die een ander weer koopt. Daarmee geven we kleding een extra lang leven en maken we het betaalbaar om goede kwaliteit kleding te kopen.

Welke duurzame tip(s) heb je voor anderen? 

Probeer niet altijd alles nieuw te kopen, maar hergebruik. Naast tweedehands verkopen wij ook outlet, veel kledingwinkels kunnen hun overgebleven artikelen prima via een concept zoals dat van ons verkopen. Zonde om deze niet meer te gebruiken.

Wat zou je nog meer willen doen aan duurzame ontwikkeling (prive en/of zakelijk) en wat/wie kan helpen dit doel te bereiken?

We zouden graag ons winkelpand verduurzamen en beter maken. Het pand is uit 1900 en daar is in de jaren wel veel aan verbouwd maar niet altijd even duurzaam. Tips over hoe we dit het beste kunnen aanpakken zijn van harte welkom.

Waar ben je trots op?

Een bijdrage te kunnen leveren aan een milieuvriendelijke samenleving. Veel mensen worden blij van ons concept. ZIj leveren ook een bijdrage aan het milieu en verdienen er ook wat aan.

Surf voor meer info naar https://www.secondlifestyle.nl/