Gemeente Helmond

Is Fairtrade Gemeente!

Super trots zijn we dat we te horen hebben gekregen dat onze aanvraag voor de titel FairTrade Gemeente is goedgekeurd.

Dank iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit succes. Met name de bedrijven en organisaties die op deze website staan vermeldt.

Betrokken vrijwilligers zijn oa:

Mark van den Boogaard – Eigenaar Stadsbrouwerij de Deftige Aap

Ruud Verhoeven – Fietskoeriers Demarrage

Nu moet er gewerkt worden aan het verlengen van deze titel. Wil jij ons daarbij helpen? Kom jij ons kernteam versterken? Of ben jij een Fairtrade of duurzame ondernemer? Neem vooral contact met ons op, alleen samen maken we het verschil! Voor meer informatie mail ons op: helmond@ftgg.nl

  • Van de vermelde winkels/bedrijven hoeft niet het volledige assortiment FairTrade of duurzaam te zijn. Een deel van het assortiment is voldoende voor de vermelding op onze site om u te kunnen laten zien waar u verantwoorde producten kunt kopen/nuttigen of waar deze intern verbruikt worden.

 

FTG
2022
FTG
2021
Afbeelding voor Helmond
Afbeelding voor Helmond
Over Gemeente Helmond

Fairtrade en Global Goals Markt in Helmond

Op 31 oktober was er weer een FairTrade en Global Goals markt (FTGG) in het centrum van Helmond. En dat was tegelijk met de Bluesroute Helmond die dat zelfde weekend plaats vond. De organisatie van de Blues Route had er voor gezorgd dat er weer passende bands op de markt optraden. Zoals een band die hun instrumenten zelf maakt van afvalproducten.

De FairTrade en Global Goals markt is in Helmond altijd de aftrap voor de Nationale FairTrade week. Die is dit jaar van 30 oktober tot en met 7 november.

Organisaties, verenigingen, stichtingen en kleine ondernemers uit Helmond en omgeving die zich inzetten voor een betere wereld en daarmee bijdragen aan de Global Goals laten op de markt zien hoe ze dat doen.

Er waren ruim 30 kramen gevuld met FairTrade en duurzame producten, organisaties die uitleggen hoe zij bijdragen aan de Global Goals, producten gemaakt van gerecycled materiaal en nog veel meer.

Gemeente Helmond is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je start duurzame activiteiten en campagnes
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Helmond

FairTrade Gemeente Helmond

Afbeelding voor FairTrade Gemeente Helmond
Chocola
Sieraden
Afbeelding voor FairTrade Gemeente Helmond
FTGG