Gemeente Helmond

Is Fairtrade Gemeente!

Super trots zijn we dat we te horen hebben gekregen dat onze aanvraag voor de titel FairTrade Gemeente is goedgekeurd. Dank iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit succes. Met name de bedrijven en organisaties die op deze website staan vermeldt.

FTG
2022
FTG
2021
Afbeelding voor Helmond
Afbeelding voor Helmond
Over Gemeente Helmond

Fairtrade en Global Goals Markt in Helmond

Op 29 oktober is er weer een FairTrade en Global Goals markt (FTGG) in het centrum van Helmond. En dat is tegelijk met de Bluesroute Helmond die dat zelfde weekend plaats vindt.

De FairTrade en Global Goals markt is in Helmond altijd de aftrap voor de Nationale FairTrade week. Die is dit jaar van 28 oktober tot en met 5 november. Dit jaar is het thema Fairtrade en klimaat.

Organisaties, verenigingen, stichtingen en kleine ondernemers uit Helmond en omgeving die zich inzetten voor een betere wereld en daarmee bijdragen aan de Global Goals laten op de markt zien hoe ze dat doen.

Er zijn ruim 30 kramen gevuld met FairTrade en duurzame producten, organisaties die uitleggen hoe zij bijdragen aan de Global Goals, producten gemaakt van gerecycled materiaal en nog veel meer.

Gemeente Helmond is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je vraagt aandacht voor Fairtrade en de Global Goals
Wie zijn wij?

Kom jij ons team versterken?

Het kernteam bestaat uit:

Femke van Os
Yvette Loeve – Stichting Duurzaam Aanpakken
Ruud Verhoeven – Fietskoeriers Demarrage

Nu moet er gewerkt worden aan het verlengen van deze titel. Wil jij ons daarbij helpen? Kom jij ons kernteam versterken? Of ben jij een Fairtrade of duurzame ondernemer? Neem vooral contact met ons op, alleen samen maken we het verschil! Voor meer informatie mail ons op: fairtradehelmond@gmail.com.

  • Van de vermelde winkels/bedrijven hoeft niet het volledige assortiment FairTrade of duurzaam te zijn. Een deel van het assortiment is voldoende voor de vermelding op onze site om u te kunnen laten zien waar u verantwoorde producten kunt kopen/nuttigen of waar deze intern verbruikt worden.

 

Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Helmond

FairTrade Gemeente Helmond

Afbeelding voor FairTrade Gemeente Helmond
Chocola
Sieraden
Afbeelding voor FairTrade Gemeente Helmond