Terug

Join the Pipe watertappunt in Nijverdal

Nieuw Watertappunt in Nijverdal

Op veel plaatsen in Nederland staan watertappunten waar iedereen gratis schoon drinkwater kan tappen. In totaal zijn er al meer dan 1.900. Sinds 13 november is er ook een Join the Pipe tappunt geplaatst nabij het NS station in Nijverdal. Op de route van het station naar de Grotestraat, in de buurt van de info borden voor wandel – fiets –  en mountainbike routes. Het heeft even geduurd om de juiste locatie te vinden. Diverse plaatsen zijn daarbij overwogen.

Het initiatief hiervoor kwam enkele jaren geleden van de Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn die de aanschafkosten ook voor de helft betaalt. Vanwege de link met projecten in ontwikkelingslanden is door de Werkgroep bewust gekozen voor een tappunt van Join the Pipe. Daarbij is het aspect van de duurzaamheid uiteraard heel belangrijk. De andere helft komt van de Sichting Samen voor Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Het onderhoud en de controle van de waterkwaliteit wordt gezamenlijk betaald door het Platform Duurzaam Hellendoorn, het CNME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) en Fairtrade Hellendoorn.

Waarom een Joint he Pipe watertappunt?
Men hoeft geen flesjes water te kopen, er wordt minder plastic gekocht en weggegooid. Dit voordeel wordt nog groter als men hervulbare flessen gebruikt zoals de in middels veel gebruikte  Dopper. De organisatie ”Join the Pipe” voegt hier nog een dimensie aan toe. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel om het drinkwater wereldwijd op een eerlijkere manier te verdelen en de plastic soep bij de bron aan te pakken. Om dit te verwezenlijken installeert Join the Pipe watertappunten en verkopen ze herbruikbare waterflessen. Met de inzet van deze tappunten, herbruikbare waterflessen en met donaties worden schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden gerealiseerd. Meer Info Join the Pipe: https://join-the-pipe.org/