Terug

Uitreiking certificaat aan Elvira’s Hairstudio

Afbeelding voor Uitreiking certificaat aan Elvira’s Hairstudio

Uitreiking Fairtrade certificaat Elvira’s Haarstudio te Heerenveen

 

Vandaag, op woensdag 17 april 2019, heeft Elvira’s haarstudio het Fairtrade certificaat uitgereikt gekregen.

Eigenaresse Elvira Luimee nam het certificaat in ontvangst van wethouder Jaap van Veen en werkgroep lid Dick Kleinhesselink.

Ook dochter Rosalie van schoonheidssalon Brows en Beautycare was aanwezig.

 

Al 25 jaar

Elvira is al 25 jaar gevestigd op deze locatie bij haar achter huis. Ze is op haar 17e in het kappersvak begonnen en op haar 28e haar eigen zaak begonnen. Het ondernemersbloed zit wel in de familie, dochter Rosalie is precies een jaar geleden haar eigen schoonheidssalon Brows en Beautycare begonnen in hetzelfde pand als Elvira, achter het woonhuis aan de Leeuwarderstraatweg te Heerenveen.

 

Welkom en welzijn

Elvira vind het belangrijk dat haar klanten echt welkom zijn en ervaren dat er tijd en aandacht voor hun is. Ze werkt voor het welzijn van haar klanten – en overigens ook voor haar zelf – uitsluitend met haarverfproducten van een biologisch kwaliteitsproduct.

Deze zijn gemaakt van organische stoffen, vrij van ammoniak, ppd’s en gegarandeerd dierproefvrij. Dit merk gebruikte ze eerst uitsluitend bij mensen met een allergie De positieve ervaringen maken dat ze nu alleen nog maar dit merk gebruikt. Ook de verpakking is biologisch afbreekbaar. Elvira: “een betere wereld begint bij jezelf!”. Zo vindt Elvira het ook belangrijk dat ze bijdraagt aan een eerlijke verdeling en biedt ze haar klanten Fairtrade koffie, thee en chocolade aan. Hiermee voldoet ze aan de criteria en kon vandaag het eerste certificaat aan een kapsalon worden uitgereikt.

Haar klanten waarderen de verfproducten goed, ze ervaren mooier haar, minder uitval en meer glans. Ook de verfkommetjes en kwasten zijn biologisch afbreekbaar. Dit juicht wethouder Jaap van Veen van harte toe als portefeuillehouder Fairtrade en Circulaire Economie “eigenlijk zou iedereen dit moeten doen!”

 

Elvira geeft aan dat ze begin 2018 echt een nieuwe bewuste duurzamere en vriendelijkere weg is ingeslagen en dat het een doorlopend proces is, met steeds nieuwe inzichten en kansen.