Terug

Voorschoten vierde Fairtrade Week

Nieuwsbericht mei 2023, gepubliceerd in de Voorschotense Krant

Ruim 80 Fairtrade Gemeenten in ons land, waaronder Voorschoten, vierden van 6 t/m 14 mei de halfjaarlijkse Fairtrade Week. Er werden gedurende die week diverse evenementen georganiseerd en alle supermarkten boden hun fairtrade producten met speciale aanbiedingen aan. Het thema van de week was een leefbaar inkomen voor alle kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Nog steeds leeft ruim een miljard van alle mensen in armoede. Fairtrade werkt eraan om de grondoorzaken van armoede aan te pakken. Iedereen moet een leefbaar inkomen  krijgen voor het werk wat hij of zij doet. Dat wil zeggen voldoende om eten en kleding van te kopen, kinderen naar school te sturen, medische zorg, plus een beetje extra voor noodsituaties en om te sparen.

Fairtrade Week
In Voorschoten werd de Fairtrade Week gevierd met twee evenementen. Op donderdag 11 mei was er een vertoning van de film Bigger than Us op de British School. Circa 100 leerlingen keken onder het genot van fairtrade popcorn en een dito sapje naar deze inspirerende film over jonge mensen die op hun eigen manier actie ondernemen om de wereld beter en eerlijker te maken. Een dag later werd voor de leerlingen ook nog een quiz over fairtrade en duurzaamheid gehouden.

Wethouder Schokker neemt als eerste bestuursdaad Fairtrade cadeaudoos in ontvangst bij de Wereldwinkel. Op de foto v.l.n.r. wethouder Hubert Schokker en werkgroepleden Anita van Hoeve, Jaap Swager, Fer von der Assen en Susanne Engelhardt

 

Op vrijdagochtend 12 mei werd bij de Wereldwinkel namens de Werkgroep Fairtrade Gemeente Voorschoten een speciale cadeaudoos met fairtrade producten overhandigd aan de nieuwe wethouder Hubert Schokker, die de avond tevoren in de gemeenteraad was benoemd als wethouder voor o.a. duurzaamheid. De cadeaudoos was bedoeld als bedankje aan de gemeente, die een concrete bijdrage levert aan een eerlijke wereld onder andere door het schenken van Fairtrade koffie en thee op het gemeentehuis. In zijn dankwoord zegde de wethouder blijvende steun toe voor de Fairtrade campagne in Voorschoten en met name ook voor het streven van de werkgroep om het aantal deelnemers uit te breiden met de kantines van sportverenigingen en bedrijven. Voor meer informatie over de Fairtrade Campagne: www.fairtradegemeenten.nl.

 

Werkgroep Fairtrade Gemeente Voorschoten